Online gitaarles – gitaar leren spelen in 22 lessen

By | 31/10/2017

Ben je van plan gitaarles te nemen? Gitaar leren spelen kan tegenwoordig online.
Online leren gitaar spelen heeft zo zijn voordelen.
Deze voordelen zal ik hieronder benoemen, en vervolgens zal ik je een goede online gitaarles cursus aanraden.

Voordelen van online gitaarles

Waarom kiezen voor online gitaarles?
Er zitten een aantal voordelen aan het online volgen van gitaarles.

✅Misschien zit er geen (goede) gitaarleraar bij jou in de buurt. Als je online gitaarles volgt maakt het niet uit waar jouw leraar woont, je hoeft er toch niet naartoe te reizen. Je kunt daarom de beste gitaarles kiezen zonder dat je rekening hoeft te houden met reistijd.

✅Omdat je niet fysiek naar gitaarles toe hoeft bespaar je met online gitaar leren spelen veel tijd. De meest gehoorde smoes waarom mensen het gitaarspelen niet oppakken, terwijl ze het eigenlijk wel graag zouden willen leren, is dat ze er geen tijd voor hebben. Met online gitaarles vormt tijd geen obstakel.

✅Het haakt in op het voorgaande punt: de vrijheid die je hebt met het online volgen van gitaarlessen. Je bent niet gebonden aan hele strikte afspraken. Dit maakt gitaarles automatisch nog leuker.

✅De lessen die je online volgt kun je vaak (in ieder geval bij de cursus die ik hieronder aanraad) onbeperkt terug blijven kijken. Zo heb je altijd een naslagwerk achter de hand.

✅Je hoeft voor online gitaarles zelfs niet altijd thuis achter de computer te zitten. Je kan de gitaarlessen ook volgen op je laptop, smartphone of tablet.

✅Online gitaarles is veel goedkoper dan ‘offline’-gitaarles.

✅Beter gewaarborgde kwaliteit. Over aanbieders van online gitaarles kun je tal van reviews van klanten vinden. Mocht een cursus online gitaar leren spelen niet deugen dan zie je dat snel genoeg.

Wat kost gitaarles?

De prijzen van gitaarles verschillen. ‘Offline’ moet je rekenen op 20-30 euro per les (vaak dichter bij de 30). Online zijn lessen over het algemeen een stuk goedkoper.
De cursus Leer gitaar spelen in 22 lessen die ik aanraad kost € 77 voor 22 lessen. Dat is slechts € 3,50 per les. ‘Offline’ kom je niet aan zulke voordelige prijzen, dan zijn prijzen vanaf 20 euro per les de norm.

Dit tezamen met alle hiervoor genoemde voordelen van online gitaarles maakt dat ik je aanraad online gitaarles te volgen in plaats van ‘offline’.

Cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen’

Online Gitaarles Gitaar leren spelen

Dit is de cursus van Koen Snoek. Een gitarist met maar liefst 27 jaar ervaring.
Al meer dan 4.000 mensen volgden zijn cursus met succes.

Zelf volgde hij vroeger gitaarles bij Jaap Kwakman en Jaap de Witte van de 3JS, en hij heeft ook met hun opgetreden.

Zoals de naam ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen‘ al doet vermoeden leert hij je in 22 lessen gitaar spelen. Dit voor een prijs van maar € 77.

Wat krijg je daarvoor?

Inhoud cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen’Gitaarles Online Gitaar leren spelen

Gitaarles cursus van 22 lessen (1 les per week voor een goede focus) – de lessen zijn in HD met zeer goede audio opgenomen

✔ Je leert alle belangrijke basis dingen: van het stemmen van je gitaar, het vervangen van snaren en de juiste houding tot alle belangrijke technieken en theorie die een goede gitarist moet beheersen

✔ Je leert bekende liedjes spelen

✔ Het is een kant en klare online cursus – inclusief uitvoerige bijlagen en mp3-meespeelbestanden

✔ Daarnaast is het altijd mogelijk vragen te stellen aan Koen

✔ Als cursist krijg je toegang tot een geheime Facebook groep voor de cursisten – je vragen zullen altijd snel worden beantwoord

✔ Nadat je de cursus gevolgd hebt houdt je levenslang, 24/7, toegang tot de lessen, zodat je die altijd kunt gebruiken als naslagwerk

✔ Een volledig akkoordenboek

✔ Er is een jaarlijks ‘kampvuurevent’ voor alle cursisten

✔ De cursus werkt op de computer, laptop, smartphone en tablet – je kunt de cursus daarom overal volgen

✔ Voordelige prijs – € 77 voor 22 lessen komt neer op slechts € 3,50 per les

Bekijk de cursus hier

Niet goed, geld terug-garantie!

Dat Koen Snoek zelf helemaal achter zijn cursus staat en het beste voor heeft met zijn cursisten zie je aan de ‘niet goed, geld terug’-garantie die hij biedt (te vinden op deze pagina). Als je Koen binnen 30 dagen laat weten dat je toch niet tevreden bent met de gitaarlessen dan stort hij het door jou betaalde bedrag terug op je rekening.

De cursus is al zo zacht geprijsd, en met deze garantie loop je helemaal geen financieel risico.
Waarom zou je het dan niet proberen?

Waarom ik zelf voor online gitaarles zou kiezen als ik nu zou beginnen met gitaar leren spelen

Toen ik zelf gitaar leerde spelen was er nog geen online gitaarles, of als het er al wel was wist ik in ieder geval niet van het bestaan ervan.

Als ik nu zou willen beginnen met gitaar leren spelen zou ik kiezen voor online gitaarles vanwege de vele voordelen die dit biedt.

De voordelen zijn hierboven al besproken. De voornaamste is alleen al de prijs. Zoals gezegd komt de prijs van de cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen‘ neer op maar € 3,50 per les, terwijl je daar ‘offline’ geen les voor zal kunnen volgen. Daar bovenop krijg je van Koen een ‘niet goed, geld terug’-garantie binnen de eerste 30 dagen.

De levenslange (24/7) toegang tot het cursusmateriaal die Koen biedt vind ik ook een hele goede deal, omdat je altijd dingen kan herhalen als je iets vergeten bent. Je hebt levenslang een goed naslagwerk achter de hand.

Het mooie van dit online programma is ook dat je tussentijds vragen kunt stellen als je ergens tegenaan loopt. Je kunt Koen bijvoorbeeld een videovraag sturen als je ergens mee zit. Dit bespaart tijd omdat je dan niet, zoals bij offline gitaarles, je vragen op hoeft te sparen totdat er weer een contact moment gepland is.
Ook krijg je toegang tot een online community voor de cursisten, waardoor je binnen dat netwerk allerlei tips en handigheden met elkaar kunt delen.

Kortom, mijn indruk is dat online gitaarles je veel sneller vooruit helpt dan offline gitaar leren spelen.
Als ik nu zou beginnen met gitaar leren spelen zou ik daarom voor de cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen‘ kiezen.

Lees hier meer op de website van de cursus >>>

Veel speelplezier gewenst!

2 thoughts on “Online gitaarles – gitaar leren spelen in 22 lessen

 1. Pieter

  Wordt de cursus op DVD geleverd? Inmiddels is er in het hele huis geen DVD of CD speler meer te vinden, is de cursus dan te doen?

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Pieter,

   Het is een online cursus. Er wordt dus geen CD of DVD geleverd. Je hebt alleen een internetverbinding nodig, zodat je kunt inloggen op het online platform waar het cursusmateriaal op staat.

   Je kunt de lessen volgen vanaf je smartphone, laptop, computer of tablet.

   Groet,
   Willem

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *