Kosten gitaarles – wat kost gitaarles?

By | 05/11/2017

Als je op zoek bent naar gitaarles let je bij het maken van je keuze op verschillende dingen.
Wat is de kwaliteit van de gitaarles die ik op het oog heb? Hoe zit de gitaarles cursus die ik aan het bekijken ben in elkaar? En, niet onbelangrijk… Wat kost het?

Kosten gitaarles: wat kost gitaarles?

Er zijn veel aanbieders van gitaarles. Zowel online als ‘offline’ wordt gitaarles aangeboden.

Allereerst zal je opvallen dat er een groot verschil zit tussen de prijs van online en offline gitaarlessen.
Over het algemeen zijn online gitaarlessen veel goedkoper.

Ik zal hieronder de kosten van offline en online gitaarles bespreken.

Wat kost gitaarles offline?

‘Offline’ gitaarles wordt vaak in verschillende tijdseenheden aangeboden. De ene gitaarleraar biedt lessen van 30 minuten of 45 minuten aan, en de andere van een uur. Ook is er het verschil tussen individuele gitaarlessen en gitaarlessen die in een groep gevolgd worden. In dat laatste geval kan het zijn dat je in een les van 30 minuten misschien effectief een kwartier of minder aan persoonlijke aandacht krijgt van je gitaarleraar.

Ik heb met bovenstaande dingen in het achterhoofd de prijzen van veel aanbieders van gitaarles bekeken en gemiddeld gezien ben je zo’n 20-30 euro per les kwijt. Meer dan € 20 voor een half uur is normaal.

Vaak zie je dat een gitaarleraar die muzikant is en als bijverdienste vanuit huis gitaarles geeft een iets zachtere prijs rekent. Zo kun je een prijs van rond de 20 euro per les verwachten.
Neem je gitaarles bij een muziekschool dan kan het zijn dat je prijzen tegen komt die boven de 30, of zelfs 40, euro per uur uitstijgen.

Wat kost gitaarles online?

Zoals gezegd is online gitaarles over het algemeen veel goedkoper.
In mijn artikel Online gitaarles – gitaar leren spelen in 22 lessen raad ik een online gitaarcursus aan waarin je in 22 lessen gitaar leert spelen. Deze cursus kost € 77, wat dus neer komt op een prijs van slechts € 3,50 per les. Daar bovenop biedt de aanbieder van deze cursus binnen de eerste 30 dagen een ‘niet goed, geld terug’-garantie. Hij stort het door jou betaalde bedrag terug op je rekening indien de cursus je niet bevalt.
Financieel gezien is dit dus een veel aantrekkelijkere deal dan lessen van 20-30 euro per keer.

Kosten gitaarles Wat kost gitaarles

 

 

De online cursus ‘Leer gitaar spelen in 22 lessen’ die wordt aangeboden door Koen Snoek

Eén van de redenen dat online gitaarles een stuk goedkoper is, is natuurlijk dat de kosten die normaal door de gitaarleraar worden gemaakt door les op locatie te geven er niet zijn. Er hoeft bijvoorbeeld geen ruimte gehuurd te worden en de gitaarleraar kan de lessen van tevoren opnemen in plaats van dat hij telkens zijn tijd moet reserveren om dezelfde les weer aan iemand anders te geven.

De cursus die ik aanraad in bovengenoemd artikel is in principe een kant en klare online cursus. Nu zou je misschien denken dat je dan te weinig persoonlijke aandacht krijgt, maar dat is volgens mij een misvatting.

Het is in de cursus die ik daar aanraad mogelijk om vragen te stellen aan de leraar. En je kunt hem bijvoorbeeld een videovraag sturen om het probleem waar je mee zit extra te verduidelijken.
Daarnaast krijg je toegang tot een Facebook-groep voor de cursisten waarin je ook vragen aan elkaar kunt stellen en tips of oplossingen met elkaar kunt delen.
Omdat je zo makkelijk in verbinding staat met de leraar en de andere cursisten heb je waarschijnlijk eerder antwoord op je vragen dan bij ‘offline’ gitaarles, waarbij je jouw vragen iedere keer moet opsparen totdat er weer een contactmoment met je gitaarleraar gepland is.

In mijn artikel over die gitaarcursus noem ik naast de voordeligere prijs ook andere voordelen van online gitaarles. Je kunt daarover verder lezen in mijn artikel Online gitaarles – gitaar leren spelen in 22 lessen.

Als je de cursus op de website van de gitaarleraar wil bekijken kun je die hier bezoeken.

Veel speelplezier gewenst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *