Beste gitaarversterker voor thuis: de 5 beste opties!

By | 06/08/2018

Voor als je op zoek bent naar de beste gitaarversterker voor thuis zet ik in dit artikel de 5 beste opties voor je op een rij, zodat je de voor jou beste gitaarversterker voor thuis kunt vinden.
Om optimaal te kunnen oefenen is een goede gitaarversterker voor thuis net zo belangrijk als een goede gitaar, dat geldt zowel voor een beginner als voor een gevorderde gitarist. Ik help je daarom met dit artikel graag op weg om de voor jou beste gitaarversterker voor thuis te vinden.

Beste gitaarversterker voor thuis: de 5 beste op een rij

Een belangrijke factor bij het zoeken van een goede gitaarversterker voor thuis is het Wattage van de gitaarversterker. Een veelgestelde vraag is hoeveel Watt een gitaarversterker voor thuis moet hebben.
Een oefenversterker om thuis gitaar mee te spelen hoeft echt geen vermogen van 50 Watt te hebben. De beste gitaarversterker voor thuis is er vaak juist een met een vermogen van 10-15 Watt. Dit stellen je buren en/of medebewoners vaak ook wat meer op prijs.

Een mooie bijkomstigheid van gitaarversterkers met een lager vermogen/wattage is dat ze vaak ook wat kleiner zijn, en het is bij een gitaarversterker voor thuis natuurlijk handig als deze niet teveel ruimte inneemt.
Verder zijn deze gitaarversterkers ook zeer betaalbaar, en dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen! Het vinden van een goedkope gitaarversterker voor thuis is daarom ook geen enkel probleem.

Hieronder zet ik de 5 beste opties voor je op een rij, zodat je de voor jou beste gitaarversterker voor thuis kunt vinden. Deze gitaarversterkers zijn zowel aan te raden voor beginners als voor gevorderden die een goede gitaarversterker voor thuis zoeken om op te oefenen.

Marshall MG15FX: beste gitaarversterker voor thuis tussen 150-200 euro

Beste gitaarversterker voor thuis Marshall MG15FX Goede gitaarversterker voor thuis gitaar oefenversterker gitaar

Vermogen: 15 Watt
4 kanalen: clean, crunch, OD1 en OD2
Ingebouwde effecten: reverb, chorus, delay, phaser en flanger
Aansluitingen voor mp3, footswitch, hoofdtelefoon en AUX-in
Grootte: 21 × 38.5 × 38 cm

Voor wie op zoek is naar de Marshall-sound op huiskamer niveau is de Marshall MG15FX de beste gitaarversterker voor thuis.
Deze goede gitaarversterker voor thuis heeft een vermogen van 15 Watt en is voorzien van 4 kanalen (clean, crunch, OD1 en OD2), ingebouwde effecten (reverb, chorus, delay, phaser en flanger) en uitgebreide mogelijkheden om je sound naar jouw wens te kunnen finetunen.

Deze gitaarversterker is voorzien van een aansluiting voor een footswitch en aansluitmogelijkheid voor een hoofdtelefoon, zodat je ook met een hoofdtelefoon op kunt oefenen. De mp3-aansluiting komt van pas als je bijvoorbeeld met nummers mee wil spelen.

Zelf heb ik zo’n 10 jaar geleden een voorganger van deze Marshall MG15FX uit de Marshall MG-serie aangeschaft (net als deze versterker ook een 15 Watt exemplaar) die ik nu nog steeds gebruik als gitaarversterker voor thuis.
Naast het feit dat hij kwalitatief goed is maakt ook de prijs deze gitaarversterker voor thuis aantrekkelijk. Op het moment van schrijven is deze goede gitaarversterker voor thuis al verkrijgbaar voor € 168, en daarmee is het eigenlijk nog een vrij goedkope gitaarversterker.
Dit is naar mijn mening de beste gitaarversterker voor thuis tussen de 150-200 euro. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze goede gitaarversterker voor thuis bij Bax-shop te bekijken.

Op deze pagina bij Bax-shop kun je onder de knop ‘Video’s’ een filmpje vinden over de versterkers uit de Marshall MG-serie, waaronder de Marshall MG15FX.

Lees meer over de beste gitaarversterker voor thuis tussen 150-200 euro >>>

Line 6 Spider Classic 15: beste gitaarversterker voor thuis rond de 100 euro

 

Beste gitaarversterker voor thuis Line 6 Spider Classic 15 Goede gitaarversterker voor thuis gitaar oefenversterker gitaar Gitaarversterker beginner

Vermogen: 15 Watt
4 verschillende versterker-modellen instelbaar:
– Clean
– Crunch
– Metal
– Insane
Ingebouwde effecten (o.a. reverb, echo, chorus en tremolo)
Aansluitingen voor Aux-in en hoofdtelefoon

Als je op zoek bent naar de beste gitaarversterker voor thuis van rond de 100 euro dan is deze Line 6 Spider Classic 15 de beste optie. Op het moment van schrijven is deze goede gitaarversterker voor thuis al voor € 101 verkrijgbaar bij Bax-shop. Het is daarmee een vrij goedkope gitaarversterker.
Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs bij Bax-shop te bekijken.

Deze Line 6 Spider Classic 15 gitaarversterker is instelbaar in 4 verschillende versterker-modellen (clean, crunch, metal en insane). Hij is daarom inzetbaar voor uiteenlopende muziekstijlen, van heavy metal tot clean gitaarspel. Dit maakt deze gitaarversterker niet alleen een goede gitaar oefenversterker voor de ervaren gitarist, maar ook een leuke gitaarversterker voor een beginner, omdat je kunt experimenteren met allerlei verschillende sounds.

Verder is deze goede gitaarversterker voor thuis voorzien van ingebouwde effecten (onder andere reverb, echo, tremolo en chorus) en regelaars voor bass, middle, treble, volume en drive, zodat je jouw sound verder kunt finetunen.

Dat mensen die de Line 6 Spider Classic 15 kochten tevreden zijn over deze goede gitaarversterker voor thuis kun je lezen in positieve reviews die deze gitaarversterker krijgt. Op deze pagina bij Bax-shop kun je onder de knop ‘Reviews’ een aantal reviews lezen.
Zoals iemand het daar in de reviews zegt: ‘Voor dit geld krijg je de mogelijkheden van een versterker die zo het driedubbele kan kosten‘.
Voor een budget van rond de 100 euro is dit waarschijnlijk de beste gitaarversterker voor thuis die je kunt vinden. Je vindt niet snel een andere goede gitaarversterker voor thuis die even veelzijdig is als deze met zo’n goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Lees meer over de beste gitaarversterker voor thuis rond de 100 euro >>>

Blackstar ID Core 10 V2: beste gitaarversterker voor thuis onder 100 euro

 

 

Beste gitaarversterker voor thuis Blackstar ID Core 10 V2 Goede gitaarversterker voor thuis Gitaarversterker beginner Gitaar oefenversterker gitaar

Vermogen: 10 Watt
6 kanalen: clean warm, clean bright, crunch, super crunch, OD1 en OD2
Meerdere ingebouwde modulatie-, reverb- en delay-effecten
ISF-equalizer
Aansluitingen voor AUX-in, USB, hoofdtelefoon, footswitch en line-out
Grootte: 34 × 26.5 × 18.5 cm

Zoek je de beste gitaarversterker voor thuis onder de 100 euro, dan kom je uit bij deze Blackstar ID Core 10 V2. Op het moment van schrijven is deze versterker voor minder dan 100 euro, namelijk € 94, verkrijgbaar bij Bax-shop. Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze goede gitaarversterker voor thuis bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.
Dit is dus een vrij goedkope gitaarversterker, en naar mijn mening de beste gitaarversterker voor thuis onder de 100 euro.

Deze goede gitaarversterker voor thuis heeft een vermogen van 10 Watt en is voorzien van 6 kanalen (clean warm, clean bright, crunch, super crunch, OD1 en OD2) voor verschillende sounds. Daarnaast is deze gitaarversterker voorzien van meerdere modulatie-, reverb- en delay-effecten.
Ook heeft deze gitaarversterker de door Blackstar bedachte ISF-equalizer, waarmee je de sound meer Amerikaans of meer Brits kan laten klinken. Kortom, een scala aan mogelijkheden om jouw sound op deze gitaar oefenversterker te kunnen finetunen zoals jij dat wil.
Deze goede gitaarversterker voor thuis is ook een goede gitaarversterker voor een beginner, omdat je voor een zachte prijs een gitaarversterker krijgt die je de mogelijkheid geeft om veel verschillende sounds te creëren. Daardoor kan een beginner goed experimenteren met verschillende sounds om zo te bepalen hoe hij/zij wil klinken. Daarnaast is deze gitaarversterker ook voor de ervaren gitarist, die een goede gitaarversterker voor thuis zoekt met uitgebreide opties om verschillende sounds te creëren, een goede keuze.

Dat mensen die deze goede gitaarversterker voor thuis kochten tevreden zijn over deze gitaar oefenversterker kun je lezen in de positieve reviews die deze gitaarversterker krijgt. Je kunt op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Reviews’ enkele reviews van mensen die deze gitaar oefenversterker kochten bekijken.

Als je deze goede gitaarversterker voor thuis in actie wil zien en horen kun je op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Video’s’ en op deze pagina bij Keymusic onder de knop ‘Video’ filmpjes van deze gitaarversterker bekijken.

Lees meer over de beste gitaarversterker voor thuis onder 100 euro bij Bax-shop >>>
Lees meer over deze goede gitaarversterker voor thuis bij Keymusic >>>

Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker: goedkope gitaarversterker voor thuis

 

 

Beste gitaarversterker voor thuis Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker gitaar Goedkope gitaarversterker Goede gitaarversterker voor thuis

Vermogen: 10 Watt
2 kanalen: clean en overdrive
Regelaars voor treble, bass, gain en volume
Aansluitingen voor hoofdtelefoon en line-out
Grootte: 38 × 26 × 17 cm

De Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker is goede gitaarversterker voor thuis voor een zachte prijs.
Deze goede gitaarversterker voor thuis heeft een vermogen van 10 Watt, en is voorzien van 2 kanalen: clean en overdrive. Met een schakelaar op de versterker kun je eenvoudig tussen die 2 kanalen wisselen.
Verder is deze Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker voorzien van regelaars voor treble, bass, gain en volume, zodat je jouw sound verder naar jouw smaak kunt finetunen.
Om in stilte te kunnen oefenen zit er ook een aansluiting op deze gitaar oefenversterker die het mogelijk maakt om een hoofdtelefoon aan te sluiten.
De Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker is verder zeer eenvoudig te bedienen. Deze Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker is daarmee niet alleen een goede keuze voor een ervaren gitarist die een goede gitaarversterker voor thuis zoekt om op te oefenen, maar ook een goede gitaarversterker voor een beginner.

De Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker is verder een vrij goedkope gitaarversterker. Op het moment van schrijven is bij al voor € 69 bij Bax-shop verkrijgbaar. Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker bij Bax-shop, Keymusic en Conrad te bekijken.

Dat mensen die deze gitaarversterker voor thuis kochten tevreden zijn over de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker kun je zien aan de positieve reviews die deze goedkope gitaarversterker krijgt. Op deze pagina bij Bax-shop kun je onder de knop ‘Reviews’ meer dan 10 reviews van mensen die deze gitaar oefenversterker kochten bekijken.

Als je deze goede gitaarversterker voor thuis in actie wil zien en horen kun je op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Video’s’ een filmpje bekijken waarin iemand verschillende dingen op deze gitaarversterker speelt.

Zoek je een goedkope gitaarversterker voor thuis met de Vox-sound, dan is de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker voor jou de beste gitaarversterker voor thuis.

Lees meer over de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker bij Bax-shop >>>
Lees meer over de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker bij Keymusic >>>
Lees meer over de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker bij Conrad >>>

Fender Frontman 10G: beste gitaarversterker voor thuis rond de 50 euro

Beste gitaarversterker voor thuis Fender Frontman 10G Goede gitaarversterker voor thuis Goedkope gitaarversterker gitaar oefenversterker gitaar

Vermogen: 10 Watt
2 kanalen: clean en O.D. (overdrive)
Regelaars voor treble, bass, gain en volume
Aansluitingen voor hoofdtelefoon en aux-in
Grootte: 26 × 14.6 × 27.9 cm

Als je op zoek bent naar een goede gitaarversterker voor thuis voor een zo laag mogelijke prijs, dan is de Fender Frontman 10G voor jou de beste gitaarversterker voor thuis.
Deze goede gitaarversterker voor thuis is op het moment van schrijven voor € 54 verkrijgbaar bij Bax-shop, en daarmee is het echt een goedkope gitaarversterker.
Naar mijn mening is dit de beste gitaarversterker voor thuis die je voor rond de 50 euro kunt kopen. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze goedkope gitaarversterker bij Bax-shop te bekijken.

Deze goede gitaarversterker voor thuis heeft een vermogen van 10 Watt. De versterker is voorzien van twee kanalen, een clean kanaal en een overdrive kanaal. Met een knop op de versterker kun je eenvoudig tussen deze twee kanalen schakelen.
Verder is deze gitaarversterker uitgerust met regelaars voor treble, bass, gain en volume, zodat je jouw sound naar jouw smaak kunt afstellen, en heeft hij een aansluiting waarmee het mogelijk is om een koptelefoon op de versterker aan te sluiten voor het geval dat je echt zo stil mogelijk wil oefenen.
Deze goede gitaarversterker voor thuis is compact en eenvoudig te bedienen.

Als een zo laag mogelijke prijs voor jou belangrijk is, en je dus op zoek bent naar een goedkope gitaarversterker, maar je wel een versterker van goede kwaliteit wil, dan is dit voor jou de beste gitaarversterker voor thuis.

Dat mensen die deze goede gitaarversterker voor thuis kochten tevreden zijn over deze goedkope gitaarversterker kun je lezen in de positieve reviews die deze gitaar oefenversterker krijgt. Op deze pagina bij Bax-shop kun je onder de knop ‘Reviews’ meer dan 25 reviews vinden.

Wil je deze beste gitaarversterker voor thuis voor rond de 50 euro in actie zien en horen, dan kun je op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Video’s’ een filmpje over deze goede gitaarversterker voor thuis bekijken.

Lees meer over de beste gitaarversterker voor thuis rond de 50 euro >>>

Wat is voor mij de beste gitaarversterker voor thuis?

Een goede gitaarversterker voor thuis is net zo belangrijk als een goede gitaar om op te oefenen. Welke gitaarversterker voor jou persoonlijk de beste gitaarversterker voor thuis is hangt af van verschillende factoren.
Waar ben je precies naar op zoek?

Wil je bijvoorbeeld de kenmerkende Marshall-sound op huiskamer niveau, dan is de Marshall MG15FX voor jou de beste gitaarversterker voor thuis.

Als een zo laag mogelijke prijs voor jou belangrijk is, en je dus op zoek bent naar een echt goedkope gitaarversterker, dan ligt het voor de hand om voor de Vox Pathfinder 10 gitaar oefenversterker of de nog goedkopere Fender Frontman 10G te kiezen. Beide zijn zeer betaalbaar, en daarom niet alleen aan te raden voor een ervaren gitarist die een gitaar oefenversterker zoekt, maar ook voor een beginner die op zoek is naar een goede en goedkope gitaarversterker.

De Line 6 Spider Classic 15 en de Blackstar ID Core 10 V2 zijn ook voor zowel een gevorderde gitarist als een beginner goede opties. Beide gitaarversterkers geven je namelijk een scala aan mogelijkheden om uiteenlopende sounds te creëren. Ideaal voor een ervaren gitarist die een betaalbare en veelzijdige gitaarversterker voor thuis zoekt om op te kunnen oefenen, maar ook perfect voor de beginner die nog op zoek is naar de sound die bij hem/haar past. Door met alle instellingen te spelen kan een beginner er goed achter komen hoe hij/zij graag wil klinken, en wat zijn/haar persoonlijke sound is.

De vijf besproken gitaarversterkers zijn allemaal goede gitaarversterkers voor thuis. Wat voor jou de beste gitaarversterker voor thuis is hangt er vanaf wat jij persoonlijk de belangrijkste eigenschappen vindt (bijvoorbeeld de prijs of uitgebreide mogelijkheden om verschillende sounds te creëren).
Ik hoop dat ik je met dit artikel op weg heb kunnen helpen in je zoektocht naar de voor jou beste gitaarversterker voor thuis.

Veel speelplezier gewenst!

2 thoughts on “Beste gitaarversterker voor thuis: de 5 beste opties!

 1. Vincent

  Bedankt voor het bespreken van de opties voor versterkers. Wil er al een tijdje een kopen, maar kon niet goed een keuze maken door het grote aanbod. Dat is gelukkig nu een stuk makkelijker gemaakt!

  Reply
  1. Willem Post author

   Graag gedaan. Fijn dat ik kon helpen!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *