Beste akoestische gitaar onder 1000 euro: de 5 beste opties!

By | 24/06/2018

Met dit artikel ‘Beste akoestische gitaar onder 1000 euro: de 5 beste opties!‘ wil ik je helpen om de voor jou beste akoestische gitaar onder 1000 euro te vinden.
Wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Ik bespreek hieronder daarom 5 verschillende gitaren, zodat je jouw beste akoestische gitaar onder 1000 euro kunt vinden.
De akoestische gitaren die ik in dit artikel bespreek zijn allemaal akoestische westerngitaren, ofwel: akoestische gitaren met stalen snaren.

Onder de 1000 euro kun je een kwalitatief zeer goede akoestische gitaar vinden waar je jaren speelplezier van zal hebben. De akoestische gitaren die in dit artikel aan bod komen zijn dan ook stuk voor stuk gitaren die je niet snel aan de kant zal zetten voor een nieuwe gitaar. In deze prijscategorie vind je makkelijk een gitaar die je hele leven mee gaat, een akoestische gitaar uit deze prijsklasse is daarom een goede investering.

Hieronder zet ik eerst de 5 beste akoestische gitaren onder 1000 euro op een rij, daaronder zal ik ze allemaal apart bespreken.
Daarbij vind je bij iedere gitaar een filmpje, zodat je de gitaar in kwestie in actie kunt zien en horen. Ook geef ik bij iedere gitaar aan wat de gitaar op dit moment kost en waar je de gitaar kunt kopen.

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro: de 5 beste op een rij

                                          Taylor 114ce             
Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Taylor 114ce kopen
Bekijk bij:
Keymusic >>
                                         Martin DRS1             
Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Martin DRS1
Bekijk bij:
Bax-shop >>
Keymusic >>
Linkshandig:
Keymusic >>
                        Takamine EF341SC                   
Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Takamine EF341SC
Bekijk bij:
Bax-shop >>
          Epiphone Masterbilt DR500MCE
Beste akoestische gitaar onder 1000 euro
Bekijk bij:
Bax-shop >>
Keymusic >>
Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI
Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI
Bekijk bij:
Bax-shop >>
Keymusic >>

Bovenstaande akoestische gitaren zijn naar mijn mening de 5 beste akoestische gitaren onder de 1000 euro.
Klik op de namen van de webshops voor meer informatie over de gitaren en om de meest actuele prijs en de verkrijgbaarheid van de gitaren te bekijken.

Hieronder zal ik de vijf bovenstaande gitaren uitgebreider bespreken, zodat je kunt bepalen wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is.

Taylor 114ce kopen

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Taylor 114ce kopen

Houtsoorten body:
– Massief bovenblad van sitka sparrenhout
– Zijkanten en achterkant van sapelli
Hals van sapele, toets van ebbenhout
Venetiaanse cutaway
Expression system 2 pickup systeem
Ingebouwde voorversterker
Gitaartas meegeleverd

Deze Taylor 114ce is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor € 899. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze Taylor 114ce gitaar bij Keymusic te bekijken.

De Taylor 114ce heeft een massief bovenblad van sitka sparrenhout. Een massief bovenblad is een bovenblad dat uit één enkel stuk hout bestaat. Omdat een massief bovenblad uit één enkel stuk hout bestaat genereert dit vibraties beter, en dat heeft tot gevolg dat een gitaar met een massief bovenblad krachtig, luid en vol klinkt.
Het sparrenhout, waarvan het bovenblad is gemaakt, geeft verder een heldere sound.

De zijkanten en de achterkant van de body en de hals van de Taylor 114ce zijn gemaakt van sapelli. Sapelli geeft zowel warmte als helderheid aan het geluid van de gitaar.
De toets, ofwel het ‘fretboard’, van deze gitaar is gemaakt van ebbenhout. Ebben is een prijzige houtsoort die je vooral tegenkomt op high-end gitaren. Ebbenhout is een harde houtsoort, en heeft daarom als voordeel dat een fretboard van ebbenhout niet snel slijt.
De ebbenhouten toets draagt verder bij aan de mooie gebalanceerde sound van de gitaar.

Deze Taylor 114ce is voorzien van een Venetiaanse cutaway (dat is de uitsparing in de klankkast bij de hogere frets), hierdoor zijn de hogere frets tijdens het spelen makkelijk en comfortabel te bereiken.

De Taylor 114ce is een elektrisch-akoestische gitaar die je zowel met als zonder versterker kunt bespelen.
Door het ‘expression system 2’-pickup systeem en de ingebouwde voorversterker waarmee deze Taylor 114ce is uitgerust is het mogelijk om de mooie sound van deze Taylor 114ce door een versterker te spelen.

Er wordt bij deze Taylor 114ce een gitaartas meegeleverd, zodat je de gitaar meteen veilig kunt vervoeren.

Dat mensen die deze gitaar kochten tevreden zijn met deze gitaar kun je lezen in de positieve reviews die dit model krijgt. Je kunt op deze pagina onder de knop ‘Reviews’ een paar reviews vinden.
Met deze Taylor 114ce haal je gewoon een kwalitatief zeer goede gitaar in huis, een gitaar die goed klinkt en comfortabel speelt. Zoals iemand het in een van de reviews zegt: ‘Taylor heeft een naam, nou die zijn ze dubbel en dwars waard, ik heb nog nooit zo’n prettig spelende gitaar gehad, en dan met een geluid wat fenomenaal is‘.
Deze Taylor 114ce mag naar mijn mening dan ook niet ontbreken in een artikel over de beste akoestische gitaar onder 1000 euro.

In het onderstaande filmpje kun je de Taylor 114ce in actie zien en horen, zodat je een indruk krijgt van hoe deze gitaar klinkt:

Lees meer over deze Taylor 114ce gitaar >>>

Martin DRS1

 

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Martin DRS1

 

Houtsoorten body:
– Massief bovenblad van sapelli
– Zijkanten en achterkant van massief sapelli
Dreadnought-body
Fishman Sonitone voorversterker en piëzo-element
Gitaarkoffer meegeleverd
Zowel rechtshandig als linkshandig verkrijgbaar:

De Martin DRS1 is als rechtshandige- of als linkshandige gitaar verkrijgbaar. Op het moment van schrijven is de rechtshandige Martin DRS1 bij Bax-shop het goedkoopst, hij kost daar op dit moment € 959.
De linkshandige variant kun je op het moment van schrijven hier bij Keymusic kopen. Niet alle gitaren zijn ook als linkshandige gitaar verkrijgbaar, als je linkshandig bent wordt je daardoor iets beperkt in je keuzemogelijkheden. Als je op zoek bent naar een linkshandige gitaar dan vind ik, van de gitaren die als linkshandige gitaar verkrijgbaar zijn, de linkshandige Martin DRS1 de beste akoestische gitaar onder 1000 euro.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van de Martin DRS1 bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.

De Martin DRS1 heeft een massief bovenblad van sapelli. De zijkanten en achterkant van de gitaar zijn ook van sapelli gemaakt. Deze houtsoort geeft de gitaar zowel een heldere als warme sound.

Het feit dat het bovenblad een massief bovenblad is, dat wil zeggen: een bovenblad dat bestaat uit één stuk hout, heeft tot gevolg dat de gitaar luid, vol en krachtig klinkt. Dit komt omdat een massief bovenblad vibraties beter genereert.

Verder is de body van de Martin DRS1 een zogenaamde dreadnought-body. Een dreadnought-body is iets groter en ziet er vaak iets hoekiger uit. Een gitaar met een dreadnought-body klinkt daardoor ook wat luider en krachtiger, wat natuurlijk fijn is bij een akoestische gitaar.

De Martin DRS1 is een elektrisch-akoestische gitaar. Je kunt er dus ‘gewoon’ akoestisch op spelen, maar je kunt de gitaar ook op een versterker aansluiten. Om deze Martin DRS1 versterkt te kunnen spelen is de gitaar uitgerust met een Fishman Sonitone voorversterker en een piëzo-element.

Er wordt bij deze Martin DRS1 een gitaarkoffer meegeleverd, zodat je de gitaar veilig kunt vervoeren.

Dat mensen die de Martin DRS1 kochten tevreden zijn over deze gitaar kun je zien aan de positieve reviews die de gitaar krijgt. Klik op de knop ‘Reviews’ op deze pagina bij Keymusic of klik op de knop ‘Reviews’ op deze pagina bij Bax-shop om enkele reviews te bekijken.

Ik kan natuurlijk proberen te vertellen hoe de Martin DRS1 klinkt, maar je wil dat natuurlijk liever zelf horen. In het onderstaande filmpje kun je de Martin DRS1 in actie zien en horen:

Lees meer over deze Martin DRS1 (rechtshandig) bij Bax-shop >>>
Lees meer over deze Martin DRS1 (rechtshandig) bij Keymusic >>>
Lees meer over deze Martin DRS1 (linkshandig) bij Keymusic >>>

Takamine EF341SC

 

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Takamine EF341SC

Houtsoorten body:
– Massief cederhouten bovenblad
– Zijkanten en achterkant van esdoorn
Hals van mahonie, toets van palissander
Dreadnought-body
Voorzien van een cutaway
Palathetic-element en CT4B II-voorversterker met 3 bands EQ en ingebouwde tuner
Gitaarkoffer meegeleverd (bij Bax-shop)

De rechtshandige variant van de Takamine EF341SC is op het moment van schrijven hier bij Bax-shop voor € 999 verkrijgbaar. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze gitaar bij Bax-shop te bekijken.
Deze gitaar is op dit moment ook hier bij Keymusic verkrijgbaar, maar daar kost hij momenteel € 1199.

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Takamine EF341SC-LH

De linkshandige variant van de Takamine EF341SC is iets duurder dan 1000 euro, namelijk 1111 euro.

De linkshandige variant van de Takamine EF341SC is ook iets duurder dan 1000 euro, en is hier bij Bax-shop verkrijgbaar voor € 1111.

Er wordt als je deze gitaar bij Bax-shop koopt een gitaarkoffer meegeleverd. Op de website van Keymusic staat niet vermeld dat je er een gitaarkoffer bij krijgt, dus ik weet niet of er daar een gitaarkoffer meegeleverd wordt.

Aangezien dit artikel ‘beste akoestische gitaar onder 1000 euro: de 5 beste opties!’ heet hoort deze Takamine EF341SC, nu hij op het moment van schrijven voor € 999 verkrijgbaar is, zeker in dit artikel thuis. Vooral omdat deze gitaar op andere plekken een paar honderd euro duurder is. Het is dan ook een zeer goede deal dat je deze gitaar nu voor € 999 op de kop kunt tikken.

Zolang deze gitaar nog voor een bedrag onder de 1000 euro verkrijgbaar is vind ik dit zelf de beste akoestische gitaar onder 1000 euro.

De Takamine EF341SC is een kwalitatief hoogwaardige gitaar die gebruikt wordt door grote artiesten, zo wordt deze gitaar bijvoorbeeld gebruikt door onder andere Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi.

De Takamine EF341SC heeft een massief bovenblad van cederhout. Een massief bovenblad is een bovenblad dat uit één enkel stuk hout is gemaakt. Dit heeft tot gevolg dat het bovenblad vibraties beter genereert, en daardoor klinkt een gitaar met een massief bovenblad krachtig, vol en luid.

Het cederhout waar het bovenblad van is gemaakt geeft met name diepte en warmte aan de sound van de gitaar.
De zijkanten en de achterkant van de klankkast zijn gemaakt van esdoorn. Deze houtsoort voegt vooral helderheid toe aan het geluid van de gitaar.
De hals van deze Takamine EF341SC is gemaakt van mahonie en de toets van palissander. Beide houtsoorten geven warmte aan de sound van de gitaar.

De body van de Takamine EF341SC is een zogenaamde dreadnought-body. Een dergelijke body is iets groter en ziet er vaak iets hoekiger uit. Een dreadnought-body laat een gitaar krachtiger en luider klinken.
De body van deze Takamine EF341SC is verder voorzien van een cutaway (dat is de uitsparing in de klankkast bij het begin van de hals), waardoor je de hogere frets tijdens het spelen makkelijk kunt bereiken, wat bijvoorbeeld soleren een stuk makkelijker maakt.

De Takamine EF341SC is een elektrisch-akoestische gitaar. Je kunt hem ‘gewoon’ zonder versterker gebruiken, maar daarnaast kun je hem ook op een versterker aansluiten. Om versterkt te kunnen spelen met de gitaar is hij voorzien van een CT4B II-voorversterker en een Palathetic-element.
De voorversterker is voorzien van een 3-bands EQ en een regelaar voor het volume, zodat je jouw sound naar jouw smaak kunt finetunen.
Verder is de voorversterker voorzien van een ingebouwd stemapparaat.

Dat mensen die de Takamine EF341SC kochten tevreden zijn over deze gitaar kun je zien aan de positieve reviews die mensen over deze gitaar schrijven. Als je op deze pagina bij Bax-shop op de knop ‘Reviews’ klikt kun je een aantal reviews bekijken.

Ik kan natuurlijk proberen te beschrijven hoe deze Takamine EF341SC klinkt, maar je hoort dat natuurlijk liever zelf. Je kunt de Takamine EF341SC in het onderstaande filmpje in actie horen:

Als je nog een demo van deze gitaar wil zien, dan kun je op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Video’s’ nog een filmpje bekijken.

Lees meer over de Takamine EF341SC bij Bax-shop (rechtshandig) >>>
Lees meer over de Takamine EF341SC bij Bax-shop (linkshandig) >>>
Lees meer over de Takamine EF341SC bij Keymusic (rechtshandig) >>>

Epiphone Masterbilt DR500MCE

 

 

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Epiphone Masterbilt DR500MCE

Houtsoorten body:
– Massief bovenblad van sitka sparrenhout
– Zijkanten en achterkant van massief mahonie
Hals van mahonie, toets van palissander
Hals met SlimTaper D-profiel
Dreadnought-body
Voorzien van een cutaway
eSonic2-voorversterker met ingebouwde tuner
Elementen: Shadow NanoFlex en Shadow NanoMag

Op het moment van schrijven is deze Epiphone Masterbilt DR500MCE voor € 617 verkrijgbaar bij Bax-shop. Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze gitaar bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.
Deze gitaar is een stuk betaalbaarder dan de hiervoor besproken gitaren en heeft een verrassend goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is een gitaar van goede kwaliteit voor een zachte prijs.

De body van deze Epiphone Masterbilt DR500MCE heeft een massief bovenblad van sitka sparrenhout en een achterkant en zijkanten van massief mahonie. Een gitaar met zo’n constructie van massief hout is vaak niet voor dezelfde prijs als deze gitaar verkrijgbaar.

Een massief bovenblad is een bovenblad dat uit één stuk hout bestaat. Dit genereert vibraties beter, en daardoor klinkt een gitaar als dit luider, krachtiger en voller.
Het sparrenhout waar het bovenblad van is gemaakt geeft de gitaar een heldere sound. De zijkanten en achterkant van mahonie, de hals van mahonie en de toets van palissander voegen daar warmte aan toe.

De body van de Epiphone Masterbilt DR500MCE is een zogeheten ‘dreadnought’-body. Een dreadnought-body oogt vaak iets hoekiger en is iets groter, een dreadnought-body laat een gitaar luider en krachtiger klinken.
De body van de gitaar is voorzien van een cutaway (een uitsparing in de bovenkant van de klankkast), hierdoor zijn de hogere frets eenvoudig te bereiken tijdens het spelen.
De hals van de gitaar is uitgevoerd in een SlimTaper D-profiel, wat ook bijdraagt aan comfortabel gitaarspel.

De Epiphone Masterbilt DR500MCE is een elektrisch-akoestische gitaar. Je kunt de gitaar dus prima zonder versterker bespelen, maar je kunt hem ook op een versterker aansluiten. Om versterkt te kunnen spelen is de Epiphone Masterbilt DR500MCE uitgerust met een eSonic2-voorversterker, een Shadow NanoFlex-element bij de brug en een Shadow NanoMag-element bij de hals.
De ingebouwde voorversterker biedt genoeg mogelijkheden om jouw sound naar jouw wensen af te kunnen stellen. Verder is er een tuner in de voorversterker ingebouwd.

De Epiphone Masterbilt DR500MCE is al met al een goede gitaar voor een vriendelijke prijs. Als je de voorgaande gitaren te prijzig vindt, en je daarom op zoek bent naar een iets lager geprijsde gitaar met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, dan is de Epiphone Masterbilt DR500MCE voor jou waarschijnlijk de beste akoestische gitaar onder 1000 euro.

Je wil natuurlijk weten hoe deze gitaar klinkt. In het onderstaande filmpje kun je deze Epiphone Masterbilt DR500MCE in actie zien en horen (er zit van 1:45 tot 2:00 een kleine onderbreking in het filmpje, maar daarna gaat het weer verder):

Lees meer over de Epiphone Masterbilt DR500MCE bij Bax-shop >>>
Lees meer over de Epiphone Masterbilt DR500MCE bij Keymusic >>>

Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI

 

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI

Houtsoorten body:
– Massief bovenblad van sparrenhout
– Zijkanten en achterkant van Canadees kersenhout
Hals van Canadees esdoorn, toets van palissander
Dreadnought-body
Voorzien van een cutaway
Godin Quantum I-voorversterker (met tuner)
Gitaartas meegeleverd

Als je het hebt over de beste akoestische gitaar onder 1000 euro dan mag een gitaar van het merk Seagull zeker niet ontbreken. Ik vind Seagull gitaren altijd een verrassend lage prijs hebben voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI is op het moment van schrijven zowel hier bij Bax-shop als hier bij Keymusic verkrijgbaar voor € 739.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze gitaar bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.

De body van deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI is een zogenaamde dreadnought-body. Een dreadnought-body ziet er wat hoekiger uit en is iets groter. Door een dreadnought-body klinkt een gitaar krachtiger en luider.

Deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI heeft een massief sparrenhouten bovenblad. Een massief bovenblad is een bovenblad dat uit één stuk hout bestaat, hierdoor worden vibraties beter gegenereerd en dit heeft tot gevolg dat een gitaar met een massief bovenblad krachtig, luid en vol klinkt.
De achterkant en de zijkanten van de klankkast zijn gemaakt van Canadees wilde kersenhout. De hals is gemaakt van Canadees esdoorn en de toets is van palissander.
De gebruikte houtsoorten en de constructie van de body hebben samen tot gevolg dat deze gitaar vooral helder klinkt met hier en daar een warme ondertoon.

Beste akoestische gitaar onder 1000 euro Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI

De kop van deze Seagull gitaar zorgt ervoor dat de gitaar beter in stemming blijft.

Deze gitaar is voorzien van cutaway, dat is de uitsparing in de klankkast bij de hogere frets, waardoor de hogere frets makkelijk te bereiken zijn tijdens het spelen.
Daarnaast is de topkam op deze gitaar slank uitgevoerd voor extra speelcomfort (de breedte van de topkam bedraagt 44 mm).

Deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI is een elektrisch-akoestische gitaar. Je kunt hem dus gewoon akoestisch gebruiken, maar je kunt hem ook op een versterker aansluiten. Om dat mogelijk te maken is deze Seagull gitaar uitgerust met een Godin Quantum I-voorversterker, waarmee je jouw sound naar jouw wensen kunt finetunen. Verder is deze voorversterker ook uitgerust met een ingebouwd stemapparaat.

Iets wat je waarschijnlijk meteen opvalt aan deze gitaar, en andere Seagull gitaren, is de kop van de gitaar. Deze ziet er niet alleen bijzonder uit, er zit ook een functioneel aspect aan. Omdat de snaren door het ontwerp van de kop vrijwel recht over de topkam van de gitaar lopen blijft de gitaar beter in stemming.

Bij de Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI wordt verder een gitaartas meegeleverd, zodat je de gitaar meteen veilig kunt vervoeren.

In het onderstaande filmpje kun je deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI in actie zien en horen:

Lees meer over deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI bij Bax-shop >>>
Lees meer over deze Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI bij Keymusic >>>

Wat is voor mij de beste akoestische gitaar onder 1000 euro?

Misschien kom je er niet meteen uit en vraag je jezelf nu nog steeds af wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is.
Wat ik je aan zou willen raden om te bepalen wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is, is om eerst wat filmpjes te bekijken waarin je de gitaren in actie hoort, zoals de filmpjes die ik hierboven bij iedere gitaar heb geplaatst. Beoordeel welke gitaar je het best vindt klinken. Hoe wil je zelf klinken als je gitaar speelt? En welke gitaar komt daar het meest mee overeen?

Naast de sound van de gitaar zijn er uiteraard nog andere aspecten die bepalen welke gitaar voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is.
Wil je graag een gitaar met een cutaway, zodat je makkelijk bij de hogere frets op de gitaar kan, dan valt de hierboven besproken Martin DRS1 bijvoorbeeld af.
Zoek je een gitaar die bij de topkam wat smaller is, dan is de Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI bijvoorbeeld een voor de hand liggende keuze.
Ben je linkshandig, dan beperkt dat je enigszins in je keuzemogelijkheden (omdat niet alle gitaren ook als linkshandige gitaar verkrijgbaar zijn) en dan zal dat medebepalend zijn voor het antwoord op de vraag wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is.
Als je linkshandig bent is deze linkshandige Martin DRS1 naar mijn mening de beste akoestische gitaar onder 1000 euro. Maar mocht je bereid zijn net iets meer dan 1000 euro uit te geven, dan vind ik deze linkshandige Takamine EF341SC de beste optie.

Ook je budget is natuurlijk een belangrijk aspect bij het bepalen wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is. Ben je bijvoorbeeld bereid om 999 euro te besteden, of denk je meer aan 750 euro als bovengrens? In dat laatste geval vallen er natuurlijk wat gitaren af.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen om te bepalen wat voor jou de beste akoestische gitaar onder 1000 euro is.
Heb je nog niet kunnen vinden wat je zoekt? Dan kun je jouw zoektocht naar de beste akoestische gitaar onder 1000 euro voortzetten door het assortiment akoestische gitaren hier bij Bax-shop en hier bij Keymusic te bekijken.

Veel speelplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *