Beste akoestische gitaarversterker: de 5 beste akoestische gitaarversterkers!

By | 17/09/2018

In dit artikel zet ik de 5 beste akoestische gitaarversterkers op een rij, zodat je de voor jou beste akoestische gitaarversterker kunt vinden.
Welke akoestische gitaarversterker voor jou persoonlijk de beste akoestische gitaarversterker is hangt af van verschillende factoren, met dit artikel help ik je op weg bij je keuze.

Beste akoestische gitaarversterker: de 5 beste akoestische gitaarversterkers op een rij

Een akoestische gitaar kun je natuurlijk zonder versterker al horen, maar er zit zeker een grote meerwaarde aan het gebruiken van een akoestische gitaarversterker.

Als je een optreden wil geven dan heb je natuurlijk een akoestische gitaarversterker nodig om je gitaarspel te kunnen versterken zodat je goed te horen bent in een wat grotere ruimte, maar ook als je meer mogelijkheden wil hebben om je eigen sound te kunnen finetunen biedt een akoestische gitaarversterker een uitkomst. Akoestische gitaarversterkers zorgen namelijk voor meer mogelijkheden om je geluid af te kunnen stellen.

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening 5 beste akoestische gitaarversterkers.
Welke van deze akoestische gitaarversterkers voor jou de beste akoestische gitaarversterker is hangt af van verschillende dingen. Zoek je bijvoorbeeld een akoestische gitaarversterker die krachtig genoeg is om een optreden mee te geven, of zoek je de beste akoestische gitaarversterker om mee te kunnen oefenen op een slaapkamer? Wil je een akoestische gitaarversterker die alleen je gitaar versterkt, of zoek je er een waarop je tegelijkertijd een microfoon kunt aansluiten?

Verder kan uiteraard je budget voor een deel je keuze bepalen. Ik heb de 5 beste akoestische gitaarversterkers hieronder daarom onderverdeeld in 5 verschillende prijscategorieën, namelijk: ‘beste akoestische gitaarversterker onder 500 euro’, ‘beste akoestische gitaarversterker rond de 300 euro’, ‘beste akoestische gitaarversterker rond de 200 euro’, ‘beste akoestische gitaarversterker onder 200 euro’ en ‘beste akoestische gitaarversterker onder 100 euro’.

Fishman Loudbox Artist: beste akoestische gitaarversterker onder 500 euro

 

Beste akoestische gitaarversterker Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600 Beste akoestische gitaarversterkers

Vermogen: 120 Watt
2 kanalen: beide geschikt voor gitaar of microfoon
Ingebouwde effecten: reverb, chorus, flanger, delay, echo en slap echo
Anti-feedback regelaar
Aansluitingen voor o.a. footswitch, hoofdtelefoon en AUX input

Als je op zoek bent naar de beste akoestische gitaarversterker onder de 500 euro, dan is de Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600 de beste optie. Op het moment van schrijven is hij bij Bax-shop al voor € 460 verkrijgbaar. Bij Keymusic is hij op dit moment voor € 555 verkrijgbaar.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze akoestische gitaarversterker bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.

Deze Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600 akoestische gitaarversterker heeft een vermogen van 120 Watt, en is daarmee een krachtige versterker die geschikt is om een optreden mee te geven.

Deze akoestische gitaarversterker is voorzien van twee kanalen, waarop zowel een gitaar als een microfoon kan worden aangesloten. Het is hierdoor heel eenvoudig om deze versterker tegelijkertijd voor zowel zang als gitaar te gebruiken.

Beide kanalen zijn uitgerust met tone-regelaars (low, mid en high), en een gain-knop. Deze Fishman akoestische gitaarversterker beschikt verder over ingebouwde reverb, chorus, flanger, delay, echo en slap echo effecten, zodat je jouw sound verder naar jouw wens kunt finetunen.
Om ongewenste feedback te voorkomen zijn beide kanalen op deze akoestische gitaarversterker uitgerust met een anti-feedback regelaar.

Verder beschikt deze Fishman akoestische gitaarversterker over aansluitingen voor onder andere een footswitch, een hoofdtelefoon en een AUX input.

De voorversterkers van Fishman kom je tegen op de beste elektrisch-akoestische gitaren. Fishman heeft een specialisme gemaakt van het versterken van akoestische gitaren. Fishman akoestische gitaarversterkers, zoals deze Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600, behoren dan ook tot de beste akoestische gitaarversterkers.

Deze Fishman akoestische gitaarversterker is vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding naar mijn mening de beste akoestische gitaarversterker onder de 500 euro. Zoals iemand het op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Reviews’ zegt: ‘Absoluut een aanrader. Value for the money‘.

Op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Video’s’ of op deze pagina bij Keymusic onder de knop ‘Video’ kun je een filmpje over deze akoestische gitaarversterker bekijken.

Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker onder 500 euro bij Bax-shop >>>
Lees meer over deze akoestische gitaarversterker bij Keymusic >>>

Marshall AS50D 50W: beste akoestische gitaarversterker rond de 300 euro

 

Beste akoestische gitaarversterker Marshall AS50D 50W Beste akoestische gitaarversterkers

Vermogen: 50 Watt
2 kanalen: een voor gitaar en een voor microfoon
Ingebouwde effecten: chorus en reverb
Anti-feedback regelaar
Aansluitingen voor footswitch, line-out, D.I. out en FX send en return

Als je op zoek bent naar de beste akoestische gitaarversterker voor een bedrag rond de 300 euro, dan is deze Marshall AS50D 50W akoestische gitaarversterker de beste optie.
Op het moment van schrijven is deze akoestische gitaarversterker voor € 315 verkrijgbaar. Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs bij Bax-shop en Keymusic te bekijken.

Deze akoestische gitaarversterker heeft een vermogen van 50 Watt. Dit is genoeg om bijvoorbeeld in een café een klein optreden te geven.
De Marshall AS50D 50W akoestische gitaarversterker is voorzien van twee kanalen, een voor je gitaar en een voor een microfoon. Je kunt dus tegelijkertijd zingen en gitaarspelen door deze akoestische gitaarversterker.

Deze akoestische gitaarversterker heeft ingebouwde reverb en chorus effecten, en is uitgerust met een anti-feedback regelaar om ongewenste feedback te voorkomen. Voor het chorus effect beschikt de versterker over regelaars voor speed en depth, en voor het reverb effect zijn er regelaars voor balance en level aanwezig.
Verder beschikken beide kanalen over regelaars voor volume, bass en treble zodat je jouw sound naar jouw smaak kunt afstellen, en ook is er een master volume regelaar aanwezig.

Deze Marshall akoestische gitaarversterker is voorzien van aansluitingen voor een footswitch, line-out, D.I. out en FX send en return.

Al met al is deze Marshall AS50D 50W akoestische gitaarversterker een veelzijdige versterker met een aardig wattage, die je flink wat mogelijkheden biedt. Dit is naar mijn mening de beste akoestische gitaarversterker die je voor een bedrag rond de 300 euro kunt vinden.

Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker rond de 300 euro bij Bax-shop >>>
Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker rond de 300 euro bij Keymusic >>>

Yamaha THR5A: beste akoestische gitaarversterker rond de 200 euro

 

Beste akoestische gitaarversterker Yamaha THR5A Beste akoestische gitaarversterkers

Vermogen: 10 Watt
5 verschillende versterker-sounds
Compressor, chorus, delay en reverb effecten
Voeding middels adapter (meegeleverd) of batterijen
Aansluitingen voor mp3, smartphone, usb, hoofdtelefoon en AUX

Zoek je de beste akoestische gitaarversterker voor een bedrag rond de 200 euro, dan kom je uit bij deze Yamaha THR5A akoestische gitaarversterker. Op het moment van schrijven is hij al voor € 195 verkrijgbaar.
Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze akoestische gitaarversterker bij Bax-shop te bekijken.

Deze Yamaha THR5A akoestische gitaarversterker heeft een vermogen van 10 Watt, en is daarmee een goede akoestische gitaarversterker om bijvoorbeeld thuis op te oefenen.

Deze akoestische gitaarversterker is instelbaar op 5 verschillende versterker-sounds, namelijk: condenser, dynamic, tube, nylon en eg cln.
Ook is deze Yamaha THR5A akoestische gitaarversterker voorzien van verschillende ingebouwde compressor, chorus, delay en reverb effecten, en heb je voldoende mogelijkheden tot je beschikking om jouw sound naar jouw wens te kunnen finetunen.

Een bijzonderheid aan deze akoestische gitaarversterker is dat je hem, behalve met de meegeleverde voedingsadapter, ook met batterijen kunt voeden. Daarnaast is dit een akoestische gitaarversterker van klein formaat (27.1 × 12.0 × 16.7 cm), en is hij ook licht van gewicht (2 KG).
Dit maakt dat dit ook een goede akoestische gitaarversterker is voor onderweg, op reis of in de buitenlucht waar er geen stopcontact voor handen is.

Verder beschikt deze Yamaha THR5A akoestische gitaarversterker over aansluitingen waardoor eenvoudig een smartphone, mp3, computer of hoofdtelefoon zijn aan te sluiten. Ook is deze akoestische gitaarversterker voorzien van een ingebouwd stemapparaat, zodat je geen apart stemapparaat nodig hebt.

De Yamaha THR5A akoestische gitaarversterker is veelzijdig, mobiel en daarnaast zeer betaalbaar. Dit is naar mijn mening de beste akoestische gitaarversterker voor als je op zoek bent naar een akoestische gitaarversterker om op huiskamerniveau mee te spelen. Vanwege zijn formaat en het feit dat de versterker ook met batterijen gevoed kan worden is dit voor een bedrag van rond de 200 euro ook de beste akoestische gitaarversterker voor onderweg.

Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker rond de 200 euro bij Bax-shop >>>

Fender Acoustasonic 40: beste akoestische gitaarversterker onder 200 euro

Beste akoestische gitaarversterkers Fender Acoustasonic 40 Beste akoestische gitaarversterker

Vermogen: 40 Watt
2 kanalen: beide geschikt voor gitaar of microfoon
Ingebouwd reverb effect
Aansluitingen voor line-out, hoofdtelefoon en aux

Als je op zoek bent naar de beste akoestische gitaarversterker voor een budget onder de 200 euro, dan is de Fender Acoustasonic 40 akoestische gitaarversterker naar mijn mening de beste optie.
Op het moment van schrijven is hij bij Bax-shop al voor € 187 verkrijgbaar. Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze akoestische gitaarversterker bij Bax-shop te bekijken.

Deze akoestische gitaarversterker heeft een vermogen van 40 Watt, hiermee is deze versterker geschikt om bijvoorbeeld een klein optreden in een kroeg, restaurant of huiskamer te geven.

Deze akoestische gitaarversterker beschikt over 2 kanalen. Beide kanalen zijn geschikt voor een gitaar of een microfoon, je kunt naast je gitaar dus ook eenvoudig een microfoon op de versterker aansluiten.
Beide kanalen beschikken over een ingebouwd reverb effect en regelaars voor volume, bass, middle en treble, zodat je jouw sound naar jouw wens kunt afstellen.

Voor een bedrag onder de 200 euro haal je met de Fender Acoustasonic 40 een praktische en zeer degelijke akoestische gitaarversterker in huis. Zoals iemand het op deze pagina bij Bax-shop onder de knop ‘Reviews’ zegt ‘Mooie complete versterker voor een scherpe prijs. De verschillende type aansluitmogelijkheden maken deze versterker helemaal compleet voor de zanger en gitarist. Voor zowel de kleine als de grotere setting uitermate geschikt!

Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker onder 200 euro >>>

Behringer Ultracoustic AT108: beste akoestische gitaarversterker onder 100 euro

Beste akoestische gitaarversterker Behringer Ultracoustic AT108 Beste akoestische gitaarversterkers

Vermogen: 15 Watt
2 kanalen: gitaar en microfoon
Regelaars voor volume en 3-bands EQ
Aansluitingen voor hoofdtelefoon en CD input

Als je op zoek bent naar de beste akoestische gitaarversterker onder de 100 euro, dan vind ik de Behringer Ultracoustic AT108 akoestische gitaarversterker de beste optie.
Op het moment van schrijven is hij bij Bax-shop al voor € 85 verkrijgbaar. Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs van deze akoestische gitaarversterker bij Bax-shop en Conrad te bekijken.

Met zijn 15 Watt aan vermogen is deze Behringer Ultracoustic AT108 een goede akoestische gitaarversterker voor in bijvoorbeeld de slaapkamer, huiskamer of een andere kleine ruimte.

De Behringer Ultracoustic AT108 akoestische gitaarversterker beschikt over 2 kanalen, een kanaal voor je gitaar en een kanaal voor een microfoon. Je kunt daarmee eenvoudig zowel een gitaar als een microfoon op deze akoestische gitaarversterker aansluiten, zodat je kunt zingen tijdens het gitaarspelen.

Deze akoestische gitaarversterker is uitgerust met 3-bands EQ regelaars (low, mid en high) en aparte volumeregelaars voor gitaar en microfoon, om jouw sound naar jouw smaak af te kunnen stellen.

Verder beschikt deze Behringer akoestische gitaarversterker over een hoofdtelefoonaansluiting en een CD input, waarmee het mogelijk wordt om een CD-speler aan te sluiten om zo met een track mee te kunnen spelen.

Deze Behringer Ultracoustic AT108 akoestische gitaarversterker is zeer voordelig geprijsd, maar is tegelijkertijd van goede kwaliteit.
Dat deze akoestische gitaarversterker een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft kun je zien aan de positieve reviews die deze akoestische gitaarversterker krijgt van mensen die deze versterker kochten. Op deze pagina bij Bax-shop kun je onder de knop ‘Reviews’ 15 reviews van mensen die deze akoestische gitaarversterker kochten bekijken.

Lees meer over de beste akoestische gitaarversterker onder 100 euro bij Bax-shop >>>
Lees meer over deze akoestische gitaarversterker bij Conrad >>>

Wat is de beste akoestische gitaarversterker voor mij?

Welke van de bovenstaande 5 beste akoestische gitaarversterkers voor jou persoonlijk de beste akoestische gitaarversterker is hangt af van verschillende factoren.

Wat zoek jij in een akoestische gitaarversterker? Waar wil je hem voor gaan gebruiken?
Zoek je bijvoorbeeld een akoestische gitaarversterker waarop je tegelijk een microfoon en gitaar aan kunt sluiten, dan valt de besproken Yamaha THR5A af, maar dan zijn de Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600, de Marshall AS50D 50W, de Fender Acoustasonic 40 en de Behringer Ultracoustic AT108 nog wel goede opties.

Een andere factor is het wattage van de versterkers. Zoek je een akoestische gitaarversterker om binnenshuis mee te oefenen, of zoek je een versterker die je ook voor een optreden zou kunnen gebruiken?
Met een krachtige 120 Watt akoestische gitaarversterker zoals de Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600 kun je een optreden geven. De 50 Watt Marshall AS50D 50W en de 40 Watt Fender Acoustasonic 40 zijn bijvoorbeeld ook goede akoestische gitaarversterkers om een klein optreden in bijvoorbeeld een café mee te geven.
De 10 Watt Yamaha THR5A en de 15 Watt Behringer Ultracoustic AT108 zijn akoestische gitaarversterkers die meer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een huiskamer of een andere kleine ruimte.

Zoek je de beste akoestische gitaarversterker die geschikt is om mee te nemen op reis, en die je ook met batterijen kunt voeden, zodat je op plekken kunt spelen waar er niet direct een stopcontact voorhanden is, dan is de Yamaha THR5A van de 5 besproken opties voor jou de beste akoestische gitaarversterker.

De prijs kan voor jou persoonlijk ook een bepalende factor zijn bij het vinden van de voor jou beste akoestische gitaarversterker.
Heb je een beperkt budget, en ben je op zoek naar de beste akoestische gitaarversterker binnen dat budget, dan bepaalt dat natuurlijk ook wat voor jou persoonlijk de beste akoestische gitaarversterker is.
Zoek je bijvoorbeeld de beste akoestische gitaarversterker onder 500 euro, dan is de Fishman Loudbox Artist PRO-LBX-600 de beste optie. Maar ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste akoestische gitaarversterker onder de 100 euro, dan kom je uit bij de Behringer Ultracoustic AT108.

Wat voor jou persoonlijk de beste akoestische gitaarversterker is hangt dus af van verschillende factoren. Vind je bijvoorbeeld een hoog wattage belangrijk, of zoek je de beste akoestische gitaarversterker onder een bepaalde prijs?
Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste akoestische gitaarversterker.

Veel speelplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *