Schecter PT Standard Maple telecaster kopen

In dit artikel bespreek ik de Schecter PT Standard Maple. Deze gitaar is gemaakt in Telecaster-stijl en is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren:
Bekijk de Schecter PT Standard Maple in de kleur Butterscotch Blonde >>>
Bekijk de Schecter PT Standard Maple in de kleur Aged Cherry Burst >>>

Schecter PT Standard Maple telecaster kopen

Schecter PT StandardSchecter PT Standard

Body: Essen
– Brug-pickup: Schecter Diamond MonsterTone VT
– Neck-pickup: Schecter Diamond VT-1
Hals en toets van Esdoorn
Vorm hals: dunne C-vorm
Breedte hals: 42 mm
Verkrijgbaar in twee kleuren:

€ 689

Dit Schecter PT Standard Maple telecaster model is verkrijgbaar in twee kleurenvarianten. De specificaties die ik hier bespreek gelden voor beide modellen. Het enige verschil tussen de twee Schecter PT Standard Maple telecaster modellen is de kleur.

De Schecter PT Standard Maple heeft een body van essen. Essen wordt ook gebruikt voor Fender Telecasters. Essenhout zorgt voor een helder en evenwichtig geluid, en heeft naast helder hoog ook warme en sterke bastonen.

Deze Schecter PT Standard Maple telecaster is bij de brug uitgerust met een Schecter Diamond MonsterTone VT pickup, en heeft bij de hals een Schecter Diamond VT-1 pickup.

De hals en de toets zijn gemaakt van esdoorn. De esdoorn hals en toets dragen bij aan een helder geluid.
De hals heeft een dunne C-vorm voor comfortabel gitaarspel, en heeft bij de topkam een breedte van 42 mm.

Verder is deze Schecter PT Standard Maple uitgerust met knoppen voor tone en volume, en een 3-weg elementschakelaar, zodat je jouw sound naar jouw smaak kunt finetunen.

Schecter PT Standard

De pickups, knoppen voor tone en volume en 3-weg elementschakelaar op de Schecter PT Standard Maple.

Lees hier meer over de Schecter PT Standard Maple in de kleur Butterscotch Blonde >>>
Lees hier meer over de Schecter PT Standard Maple in de kleur Aged Cherry Burst >>>

Hoor en zie de Schecter PT Standard Maple in actie

Ik kan de sound van de Schecter PT Standard Maple wel proberen te beschrijven, maar het is natuurlijk beter om de gitaar echt in actie te horen.
In de twee filmpjes hieronder kun je dit Schecter PT Standard Maple telecaster-model in actie zien en horen.

In beide filmpjes wordt er eerst clean gespeeld, en daarna met distortion.
In allebei de filmpjes worden een aantal verschillende muziekstijlen gespeeld, en om een goed idee te krijgen van hoe deze Schecter PT Standard Maple klinkt kun je daarom het best beide filmpjes helemaal bekijken.

Hieronder het tweede filmpje waarin je de Schecter PT Standard Maple in actie kunt zien en horen:

Schecter PT Standard Maple telecaster: goede prijs-kwaliteitsverhouding

Dit Schecter PT Standard Maple telecaster-model is een gitaar met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Je krijgt voor de € 689 die hij op het moment van schrijven kost een kwalitatief goede gitaar. Ik vind deze gitaar daarom een goede keuze voor iemand die bijvoorbeeld al een tijdje gitaar speelt en toe is aan een beter model, maar ook niet meteen duizend euro uit wil geven.
Daarnaast vind ik deze gitaar ook een goede keuze voor een beginner die op zoek is naar een elektrische gitaar, en meteen een goede gitaar wil kopen waarmee hij/zij nog jaren vooruit kan.

Overige benodigdheden voor de Schecter PT Standard Maple telecaster kopen

Naast de gitaar zelf is het handig enkele overige benodigdheden in huis te hebben, zoals bijvoorbeeld een gitaarstandaard, een gitaarband en extra snaren. Misschien heb je alle benodigdheden al in huis, maar voor als dat niet het geval is heb ik er hieronder een aantal voor je op een rij gezet.

Fazley GB-Deluxe Electric gigbag voor elektrische gitaar € 20
Innox IGS 05 universele gitaarstandaard € 10,50
Rock You gitaarband € 8,50
Fazley T-60 stemapparaat € 8,50
Ernie Ball Super Slinky 2223 snaren € 12,40

Gitaartas: Als je op zoek bent naar een betaalbare gitaartas om je nieuwe gitaar veilig mee te kunnen vervoeren, dan is de Fazley GB-Deluxe Electric gigbag voor elektrische gitaar een goede optie. Deze gitaartas is geschikt voor standaard telecaster-modellen, en zou dus ook voor de Schecter PT Standard Maple geschikt moeten zijn.
Voor als optimale bescherming van je gitaar de prioriteit heeft, en je daarom bereid bent wat meer uit te geven aan een gitaartas, bespreek ik in mijn artikel Gitaarhoes kopen enkele goede opties. Ook bespreek ik daar gitaartassen waarin je meerdere gitaren tegelijk kunt vervoeren.

Gitaarstandaard: Je wil je gitaar natuurlijk veilig neer kunnen zetten wanneer je er niet op speelt. Als je op zoek bent naar een betaalbare gitaarstandaard voor de Schecter PT Standard Maple dan is de Innox IGS 05 universele gitaarstandaard een goede optie.
Als je meerdere gitaren hebt, en je op zoek bent naar een gitaarstandaard voor meerdere gitaren, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Gitaarstandaard voor meerdere gitaren kopen.

Gitaarband: Als je staand wil kunnen spelen heb je uiteraard een gitaarband nodig. Als je op zoek bent naar een goedkope gitaarband dan is deze gitaarband een voordelige keuze.

Stemapparaat: Als je op zoek bent naar een goed en betaalbaar stemapparaatje dan is deze Fazley T-60 een goede optie.

Snaren: Het is altijd handig om een extra setje snaren in huis te hebben, snaren zijn om de zoveel tijd aan vervanging toe en het kan altijd gebeuren dat er bijvoorbeeld een snaar breekt.
De snaren die op de Schecter PT Standard Maple zitten wanneer hij wordt geleverd zijn Ernie Ball Super Slinky 2223 snaren. Je kunt ze hier bekijken op bol.com.

Plectrums: Plectrums slijten, en zo nu en dan heb je een nieuwe nodig. Het is daarom altijd handig wat plectrums op voorraad te hebben.
Als je meteen een flinke voorraad aan plectrums in huis wil hebben dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Plectrums in bulk kopen.

Veel speelplezier gewenst!