Gitaarhoes kopen

Je wilt je gitaar natuurlijk kunnen vervoeren om bijvoorbeeld samen te kunnen spelen met anderen, of om een optreden te doen. Het is dan uiteraard belangrijk dat je een goede gitaarhoes/gitaartas hebt. Je wilt natuurlijk niet dat je gitaar beschadigd tijdens het vervoeren daarvan.
Hieronder heb ik een aantal goede opties voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw gitaar veilig met je mee kan nemen.

LET OP! DE PRODUCTEN WAARNAAR IK VERWIJS ZIJN ALLEEN DE AFGEBEELDE GITAARTASSEN ZELF. DE AFGEBEELDE GITAREN WORDEN NIET MEEGELEVERD DOOR DE WEBSHOP WAAR IK NAAR VERWIJS.

Mono M80 gitaartas voor 2 gitaren kopen

Soms komt het voor dat je meerdere gitaren tegelijk mee wilt kunnen nemen. Je wilt bijvoorbeeld de ene gitaar voor het ene nummer gebruiken, en de andere gitaar voor het andere nummer.
Met de twee volgende gitaartassen van Mono kun je twee gitaren tegelijkertijd vervoeren in één enkele tas.
Deze gitaartas beschikt over een zogenaamd ‘headlock’-systeem, waarmee je de gitaarhalzen veilig vast kunt zetten wat ze beschermt bij het stoten.
De onderkant van de tas is voorzien van schuimrubber dat ervoor zorgt dat een eventuele impact niet (geheel) wordt geabsorbeerd door de strapbutton van je gitaren.
De tas is voorzien van zogenaamde ‘ABS-panelen’ die je gitaren beschermen.
Door het ontwerp van deze tas kun je hem ook gebruiken voor het vervoeren van 1 gitaar. Het is niet zo dat de gitaar in de tas ‘zweeft’ als je geen tweede gitaar meeneemt.

Mono M80 gitaartas voor akoestische en elektrische gitaar kopen

Voor als je een akoestische westerngitaar en een elektrische gitaar wilt vervoeren heeft Mono deze gitaartas ontworpen.

Mono M80 Dual gitaartas voor akoestische en elektrische gitaar

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Plaats voor een akoestische westerngitaar en een elektrische gitaar (vrijwel alle gangbare modellen)
Headlock-systeem waarmee de gitaarhalzen op hun plaats worden gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
ABS-panelen
Onderkant van de tas is voorzien van schuimrubber, ter bescherming van de strapbutton van je gitaren
Bestellen
€ 329


Mono M80 Flightbag voor 2 elektrische gitaren zwart kopen

Als je twee elektrische gitaren mee wilt kunnen nemen is deze gitaartas, die Mono voor dat doeleinde heeft ontworpen, voor jou een goede optie.

Mono M80 Flightbag voor 2 elektrische gitaren zwart

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Plaats voor twee elektrische gitaren (vrijwel alle gangbare modellen)
De gitaarhalzen worden door een strap op hun plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
´Shockproof´-panelen
Rubberen voetjes
Bestellen
€ 329

Mono M80 gitaartas voor 1 elektrische gitaar kopen

Bovenstaande gitaartassen zijn voor de situatie dat je meer dan één gitaar wilt kunnen vervoeren. De volgende 3 gitaartassen zijn geschikt voor als je één elektrische gitaar mee wilt kunnen nemen.
Ik raadt je vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding aan te kiezen voor de eerste gitaartas die ik hieronder bespreek, maar mocht je budget dat helaas niet toelaten, dan zijn de andere twee ook goede alternatieven. De gitaartas die ik als tweede behandel zou mijn tweede keus zijn, en de gitaartas die ik als derde behandel zou mijn derde keus zijn.

Mono M80 Vertigo toploading flightbag voor elektr. git., zwart. kopen

Voor als je slechts één gitaar wilt vervoeren is deze gitaartas van het merk Mono een goede optie. Deze is van waterbestendig materiaal gemaakt, en voorzien van waterdichte ritsen.
De gitaarhals wordt door een strap in de tas op zijn plaats gehouden ter bescherming bij het stoten.
De tas is voorzien van schokbestendige panelen. De onderkant van de tas is voorzien van een laag rubber die doet denken aan een schoenzool, wat zorgt voor grip zodat de tas niet snel om zal vallen. Zoals je in het filmpje hieronder kan zien biedt deze ‘zool’ flink wat bescherming, zelfs bij het verticaal laten vallen van de tas.:

Je kunt de tas dragen aan het handvat, of op je rug net als een rugtas.
Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

Mono M80 Vertigo toploading flightbag voor elektr. git., zwart

Kleur: verkrijgbaar in het zwart of grijs
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Plaats voor één elektrische gitaar (vrijwel alle gangbare modellen) met een lengte van max 105,41 cm en een breedte van max 36,83 cm
De gitaarhals wordt door een strap op zijn plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
Schokbestendige panelen
Onderzijde is voorzien van een laag rubber om te voorkomen dat de tas snel omvalt, en om schokken van het op verticale wijze laten vallen van de tas op te vangen
Bestellen in zwart
Bestellen in grijs  
€ 258

Mono M80 Flightbag voor elektrische gitaar, zwart kopen

Ook deze tas is geschikt voor het vervoeren van één enkele elektrische gitaar.
Deze tas is gemaakt van spatwaterbestendig materiaal, en beschikt eveneens over waterbestendige ritsen. Verschillende vitale delen van je gitaar worden beschermd met panelen, padding en speciale strips.
De hals van je gitaar wordt in de tas ter bescherming op zijn plek gehouden door een speciale strap.

Wat je als nadeel van deze tas zou kunnen zien in vergelijking met de hiervoor besproken Mono M80 Vertigo toploading flightbag is dat deze gitaartas niet dezelfde robuuste rubberen bescherming aan de onderkant heeft als dat model (de rubberen ‘zool’, waarvan je in het filmpje hierboven een demonstratie zag).
Aangezien er slechts € 39,- prijsverschil tussen de twee tassen zit, raad ik je daarom aan voor de hiervoor besproken Mono M80 Vertigo toploading flightbag te kiezen. Ik vind het zelf namelijk een slecht idee om voor zo’n enigszins gering prijsverschil te bezuinigen op de bescherming van je gitaar. Ook vooral omdat de extra bescherming aan de onderkant van de gitaartas zit, en je je gitaartas altijd weleens rechtop neer zal zetten met je gitaar erin. Daarmee bestaat natuurlijk altijd de kans dat dit een keer per ongeluk iets te hardhandig gebeurt, en daarom is de extra bescherming die de Mono M80 Vertigo toploading flightbag biedt geen overbodige luxe.

Wel is het zo dat deze tas, de Mono M80 Flightbag, ook wel een goede bescherming biedt aan de onderkant. Met name het kwetsbaarste punt aan de onderkant van je gitaar, de strapbutton, wordt door het ontwerp van de gitaartas al wel beschermd. Maar onder het mom van ‘better safe than sorry’ adviseer ik je liever voor de Mono M80 Vertigo toploading flightbag te gaan. 

Mono M80 Flightbag voor elektrische gitaar, zwart

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Plaats voor een elektrische gitaar (geschikt voor vrijwel alle standaard modellen elektrische gitaar) met een lengte van max 105,41 cm en een breedte van max 36,83 cm
De gitaarhals wordt door een speciale strap op zijn plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
Panelen, padding en speciale harde strips ter bescherming van je gitaar
Bestellen
€ 219

Mono M80 Guitar Sleeve gigbag voor elektrische gitaar kopen

Deze gitaarhoes zou ik je aan willen raden als budget-model, voor als je één van de betere hierboven genoemde gitaarhoezen niet kan betalen.
Nu lijkt € 149 misschien duur voor een zogenaamd ‘budget’-model, en er zijn uiteraard wel goedkopere gitaarhoezen te vinden, maar ik wil je geen gitaartas van inferieure kwaliteit aanraden. Naast eventueel ‘gestunt’ tijdens het spelen brengt het vervoeren van je gitaar waarschijnlijk het grootste risico op beschadigingen met zich mee. Ik wil daarom geen gitaarhoezen aanraden die dan amper bescherming bieden.

Deze gitaarhoes is wat goedkoper, en als het ware een iets gematigdere versie van de duurdere modellen, maar is zoals je van Mono kan verwachten nog steeds van zeer degelijke kwaliteit. Omdat deze gitaartas op een aantal punten iets eenvoudiger is uitgevoerd is deze iets vriendelijker voor je portemonnee.

De bescherming van de gitaarhals is bijvoorbeeld iets versimpelt bij dit model. In plaats van een strap die de hals op zijn plaats houdt is de ondersteuning van de hals, die er voor zorgt dat je gitaarhals niet kan bewegen tijdens het vervoeren, bij dit goedkopere model van rubber gemaakt.
Aan de onderkant zit wel een laag ‘EVA rubber’, die onder andere de strapbutton van je gitaar beschermd bij het neerzetten, maar omdat dit model iets eenvoudiger is uitgevoerd is dit natuurlijk geenszins vergelijkbaar met de dikke rubberen beschermlaag die onder de Mono M80 Vertigo toploading flightbag zit (zie het demonstratie-filmpje bij dat model hierboven).
Deze gitaartas is net als de andere gitaartassen spatwaterbestendig.
Ook is deze tas weer voorzien van een handvat en van banden om de tas mee op je rugtas te kunnen dragen, zoals een rugtas.

Mono M80 Guitar Sleeve Jet Black gigbag voor gitaarMono M80 Guitar Sleeve Ash gigbag voor gitaar

Kleur: verkrijgbaar in het zwart of grijs
Materiaal: Nylon (spatwaterbestendig)
Plaats voor 1 elektrische gitaar (geschikt voor vrijwel alle standaard modellen elektrische gitaar)
De gitaarhals wordt door een ‘headlock’ gemaakt van ‘EVA rubber’ op zijn plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Bestellen in zwart Bestellen in grijs  
€ 149

Mono M80VHB Vertigo gigbag voor hollow body gitaar kopen

Wil je veilig een hollow body gitaar kunnen vervoeren? Dan is deze gitaartas van Mono een goede optie. Mono heeft deze gitaarhoes speciaal ontworpen voor het vervoeren van een hollow body gitaar.
Net als we bij de vorige gitaartassen zagen heeft Mono ook hier weer haar best gedaan om je gitaar zo optimaal mogelijk te beschermen.
Ook deze gitaarhoes is gemaakt van spatwaterbestendig materiaal, en voorzien van padding en panelen om je gitaar te beschermen.
De onderkant van de tas is, net als bij de eerder besproken Mono M80 Vertigo toploading flightbag, ter bescherming van je gitaar voorzien van een laag rubber die doet denken aan een schoenzool.
Een zogenaamde ‘neckbrace’ houdt de hals van je gitaar op zijn plaats.

Mono M80VHB Vertigo gigbag voor hollow body gitaar

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Voor een hollowbody of semi-hollowbody gitaar
Een ‘neckbrace’ houdt de hals van je gitaar op zijn plaats, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Stalen ritssluiting
Voorzien van panelen en padding
Onderzijde van de tas is voorzien van een laag rubber om te voorkomen dat de tas snel omvalt, en om schokken van het op verticale wijze laten vallen van de tas op te vangen
Bestellen
€ 249

SKB 1SKB-SC58 softcase voor Gibson Flying V kopen

Heb je een gitaar met een erg specifieke, van de ‘norm’ afwijkende, vorm, dan heb je daar soms een speciale gitaartas voor nodig.
Indien je een Gibson Flying V bezit biedt een normale gitaartas geen uitkomst. Door de specifieke vorm die deze gitaar heeft kan je het best een speciaal voor de vorm van deze gitaar gemaakte gitaartas kopen. Als je naar een gitaartas op zoek bent voor een Flying V is deze softcase daarom voor jou een goede optie.
Deze gitaartas is niet alleen geschikt voor een Gibson (of Epiphone) Flying V, maar is ook te gebruiken voor gitaren met een vergelijkbare vorm, zoals de Jackson King V, de Jackson Rhoads en de Dean V-serie gitaren.

Het is een stevige softcase. De binnenkant zit stevig in elkaar, vergelijkbaar met dat van de koffer die SKB voor dit model heeft gemaakt.

SKB 1SKB-SC58 softcase voor Gibson Flying V

Kleur: Zwart
Materiaal: EPS en nylon (spatwaterbestendig)
Specifiek gemaakt voor de Gibson (en Epiphone) Flying V
Ook te gebruiken voor:
– Jackson King V
– Jackson Rhoads
– Dean V-serie gitaren
De binnenkant van de softcase zit stevig in elkaar (vergelijkbaar met dat van de koffer die SKB voor dit model heeft gemaakt)
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Bestellen
€ 105

SKB 1SKB-SC63 softcase Gibson Explorer en Firebird kopen

Ben je in het bezit van een Gibson Explorer of een Firebird, of modellen met een vergelijkbare vorm: een Jackson Kelly of een Jackson Warrior, dan zal je door de vorm van je gitaar ook niet uit de voeten kunnen met standaard gitaartassen. SKB is daarop ingesprongen door speciaal voor deze modellen een gitaartas te maken.

SKB 1SKB-SC63 gitaarkoffer Gibson Explorer en Firebird

Kleur: Zwart
Materiaal: EPS en nylon (spatwaterbestendig)
Alleen geschikt voor de volgende specifieke modellen:
– Gibson (of Epiphone) Explorer
– Gibson (of Epiphone) Firebird
– Jackson Kelly
– Jackson Warrior
Stevige ritsen
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Bestellen
€ 111

Gitaartas voor akoestische gitaar kopen

Ben je op zoek naar een gitaartas om je akoestische klassieke gitaar of akoestische western gitaar mee te kunnen vervoeren? Hieronder laat ik je daarvoor een aantal goede opties zien.

Gitaartas voor akoestische westerngitaar kopen

Hieronder heb ik 3 gitaartassen voor een akoestische westerngitaar voor je op een rijtje gezet.
De eerste gitaartas is naar mijn mening de beste optie van de drie. Die gitaartas biedt van de drie opties de beste bescherming, en daarom zou ik je die als eerste keus aan willen raden.
De tweede raad ik aan als tweede keus, en de derde zou mijn derde keus zijn.

Mono M80 Vertigo gitaartas voor akoestische western gitaar kopen

Als je op zoek bent naar een gitaartas om je akoestische western gitaar in te kunnen vervoeren, dan is dit een goede optie.
Deze tas is licht van gewicht en biedt zeer goede bescherming aan je gitaar.
Deze gitaartas is geschikt voor standaard dreadnought-modellen (dreadnought-gitaren hebben een grotere klankkast met een iets hoekiger ogende vorm) en de meeste archtop-gitaren.
Een ‘headlock’-systeem houdt de gitaarhals op zijn plaats in de tas, en beschermt de hals daarmee tegen stoten.
De gitaartas is voorzien van ABS-panelen die vergelijkbare bescherming als een hardcase zouden bieden.
Deze gitaartas is aan de onderkant, net als de eerder besproken Mono M80 Vertigo toploading flightbag, voorzien van een beschermende laag rubber die doet denken aan een schoenzool. Deze ‘zool’ biedt flink wat bescherming, zelfs bij het verticaal laten vallen van de tas. Zie voor een demonstratie daarvan het filmpje dat ik hierboven bij het bespreken van de Mono M80 Vertigo toploading flightbag heb geplaatst.
Verder is de tas gemaakt van spatwaterbestendig materiaal en is hij voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen. 

Mono M80 Vertigo gitaartas voor akoestische western gitaar

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Geschikt voor standaard dreadnought-modellen en de meeste archtop-gitaren
De gitaarhals wordt door een speciaal ‘headlock’-systeem op zijn plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
ABS-panelen
Onderzijde is voorzien van een laag rubber om te voorkomen dat de tas snel omvalt, en om schokken van het op verticale wijze laten vallen van de tas op te vangen
Bestellen
€ 245

Mono M80 flightbag voor westerngitaar kopen

Dit is een iets goedkopere gitaartas dan de voorgaande. Ook deze tas is licht van gewicht en spatwaterbestendig. Deze tas is ook voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen.
De gitaartas is voorzien van padding en een ‘uitwendig ABS skelet’ om je gitaar te beschermen. Ook houdt een speciale strap de gitaarhals op zijn plaats, ter bescherming bij het stoten.

Aan de onderkant is deze gitaartas voorzien van ‘rubberen voetjes’, hetgeen je als een nadeel kan zien ten opzichte van de vorige tas die uitgerust is met een rubber laag die, zelfs bij een verticale val, bescherming biedt. Aangezien er maar € 23 verschil tussen dit model en de hiervoor besproken Mono M80 Vertigo gitaartas zit, en de bescherming aan de onderkant bij dat model een stuk beter is, raad ik je aan om voor het hiervoor besproken model te gaan. Maar mocht je die net te prijzig vinden, dan is dit model ook een goede optie.

Mono M80 flightbag voor westerngitaar

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Geschikt voor standaard dreadnought-modellen
De gitaarhals wordt door een speciale strap op zijn plaats gehouden, ter bescherming bij stoten
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Waterdichte ritsen
Je gitaar wordt beschermd door padding en een ‘uitwendig ABS skelet’
Onderzijde van de tas is voorzien van ‘rubberen voetjes’
Bestellen
€ 222

Mono M80 Sleeve Ash gitaartas voor akoestische western gitaar kopen

Deze gitaarhoes zou ik je aan willen raden als budget-model, voor als je één van de betere hierboven genoemde gitaarhoezen niet kan betalen. Er zijn goedkopere gitaarhoezen te vinden, maar ik wil je geen gitaartas van inferieure kwaliteit aanraden die amper bescherming biedt. Vandaar dat ik deze, hoewel hij alsnog €189 kost, als ‘budget’-model wil aanraden.
Het is uiteraard een iets simpeler model dan de voorgaande twee, maar het is nog steeds een zeer degelijke gitaartas die voldoet aan de standaard die je van Mono mag verwachten.

Mono M80 Sleeve Ash gitaartas voor akoestische western gitaar

Kleur: Grijs
Gemaakt van spatwaterbestendig materiaal
Geschikt voor standaard dreadnought-modellen en de meeste archtop-gitaren
Beschikt over een ‘headlock’-systeem ter bescherming van de hals
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Stalen ritsen
Bestellen
€ 189

Gitaartas voor klassieke gitaar: Mono M80 flightbag voor klassieke en OM-model gitaar kopen

Voor als je op zoek bent naar een gitaartas voor je klassieke gitaar is deze flightbag van Mono een goede optie. De tas is ook geschikt om een OM-model gitaar mee te kunnen vervoeren.

Een strap houdt de gitaarhals stevig op zijn plaats. Je gitaar wordt beschermd door zachte padding, shockproof panelen en een ‘uitwendig ABS skelet’.
De gitaartas is gemaakt van spatwaterbestendig materiaal, en voorzien van waterdichte ritsen.
Verder heeft de tas een handvat, en banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen.

Mono M80 flightbag voor klassieke en OM-model gitaar

Kleur: Zwart
Materiaal: Sharkskin (spatwaterbestendig)
Geschikt voor een klassieke gitaar of een OM-model gitaar
Een strap houdt de gitaarhals stevig op zijn plaats
Voorzien van een handvat, en van banden om de tas mee op je rug te kunnen dragen
Je gitaar wordt beschermd door zachte padding, shockproof panelen en een ‘uitwendig ABS skelet’
Waterdichte ritsen
Onderzijde van de tas is voorzien van ‘rubberen voetjes’
Bestellen
€ 229

Welke gitaarhoes moet je hebben?

Zoals wij hierboven hebben gezien hangt het antwoord op die vraag sterk af van wat jij van plan bent, en van hoeveel je van plan bent uit te geven.
Wil je twee gitaren tegelijkertijd kunnen vervoeren, dan is het wel zo handig een gitaartas te kopen waar je twee gitaren in kunt vervoeren. Wil je verder twee elektrische gitaren vervoeren, of een elektrische en een akoestische? Ook dat beïnvloed je keuze.

Voor het geval dat je één enkele elektrische gitaar mee wilt kunnen nemen heb ik drie keuzes op een rijtje gezet, in de volgorde beginnend bij de beste kwaliteit. Hetzelfde heb ik gedaan met drie gitaartassen voor een akoestische westerngitaar. Welke van die gitaartassen je kiest zal waarschijnlijk grotendeels van je budget afhangen.

Ook zagen we dat voor gitaren met een zeer specifieke vorm, zoals de Gibson Flying V en de Gibson Explorer, speciale gitaartassen zijn gemaakt omdat je die door hun vorm niet goed in een standaard gitaartas kan vervoeren. Heb je een gitaar met een nogal specifieke vorm, dan is dat uiteraard een factor waar je bij de aanschaf van een gitaartas rekening mee zal moeten houden.
Heb je een hollowbody of een semi-hollowbody dan zijn daar, zoals we zagen, ook weer aparte gitaarhoezen voor.
Tot slot heb ik ook nog een gitaarhoes voor een klassieke gitaar behandeld. Ook daar heb je namelijk weer een andere gitaarhoes voor nodig dan voor een akoestische westerngitaar.
Let daarom op dat je een gitaartas koopt die voor jouw gitaar geschikt is! Zoals je inmiddels wel duidelijk zal zijn is er voor ieder model gelukkig wel een gepaste gitaartas verkrijgbaar.

Veel speelplezier gewenst!