Gibson Flying V kopen: de beste optie in 2018!

Wil je een Gibson Flying V kopen dan bespreek ik in dit artikel de naar mijn mening beste optie, namelijk de Gibson Flying V 2018. Je kunt deze Gibson Flying V kopen als rechtshandige gitaar, maar ook kun je deze Gibson Flying V kopen als linkshandige gitaar.
Bekijk hier de Gibson Flying V 2018 bij een webshop >>>

Waarom een Gibson Flying V kopen?

De eerste Gibson Flying V verscheen in 1958. Het schijnt dat de gitaar in eerste instantie niet heel populair leek te worden, waarschijnlijk vanwege zijn niet-traditionele uiterlijk. Maar langzaamaan ontdekte steeds meer gitaristen deze gitaar, en tot op de dag van vandaag is de Gibson Flying V een zeer populaire gitaar gebleven.

Dat de Gibson Flying V een kwalitatief goede all round gitaar is blijkt onder andere uit de populariteit van deze gitaar bij bekende gitaristen uit verschillende genres, zo heeft Jimi Hendrix erop gespeeld, Kirk Hammett (Metallica), Dave Davies (The Kinks), Keith Richards (The Rolling Stones), Lenny Kravitz en bluesgitarist Albert King.

Een Gibson Flying V is een gitaar die echt in het oog springt vanwege zijn uiterlijk. Misschien wil je alleen al vanwege de looks een Gibson Flying V kopen, maar daarnaast zijn er meer voordelen die maken dat een Gibson Flying V kopen een goede keuze is.
Zo heeft de vorm van de body van een Gibson Flying V tot gevolg dat de hogere frets tijdens het spelen makkelijk te bereiken zijn, en heeft de Gibson Flying V 2018 die ik hierna bespreek een makkelijk bespeelbare hals met een ‘Slim Taper’-profiel. Dit maakt het spelen van snelle muzieksoorten, zoals bijvoorbeeld metal, een stuk comfortabeler.

Daarnaast is de Gibson Flying V 2018 uitgerust met twee BurstBucker humbuckers die ontworpen zijn om de originele sound van de oorspronkelijke Gibson Flying V gitaren te creëren, de krachtige sound die deze gitaar bij veel gitaristen zo geliefd maakte.

Dus wil je een Gibson Flying V kopen, dan haal je met de Gibson Flying V 2018 een goed bespeelbare gitaar is huis die zijn kwaliteit de afgelopen 60 jaar al bewezen heeft.

Gibson Flying V kopen: Gibson Flying V 2018

Gibson Flying V kopen

Kleur: Aged Cherry
Body: Mahonie
Elementen:
– Bij de Neck: BurstBucker 2
– Bij de bridge: BurstBucker 3
Houtsoort hals: Mahonie
Houtsoort toets: Granadillo
Slim Taper-neck
Gitaarkoffer meegeleverd
Zowel rechtshandig als linkshandig verkrijgbaar
€ 1.499

Wil je een Gibson Flying V kopen, dan is de Gibson Flying V 2018 naar mijn mening op dit moment de beste optie.

Deze Gibson Flying V 2018 heeft een body en een hals van mahonie. Dit geeft de gitaar een warme sound.
De houtsoort die is gebruikt voor de toets van de Gibson Flying V 2018 is Granadillo. Grandillo geeft een warme sound die lijkt op het geluid van palissander, maar dan geeft het iets meer helderheid. Granadillo wordt soms wel omschreven als ‘de houtsoort die zingt’.

De V-vormige body van de Gibson Flying V 2018 heeft tot gevolg dat de hogere frets makkelijker te bereiken zijn tijdens het spelen. De hals van de Gibson Flying V 2018 heeft een zogenaamd ‘Slim Taper’-profiel wat comfortabel en snel gitaarspel bevordert. Dit maakt de Gibson Flying V 2018 goed geschikt voor muzieksoorten die snel gitaarspel vereisen, zoals bijvoorbeeld metal.

De Gibson Flying V 2018 is uitgerust met twee humbuckers, een BurstBucker 2 bij de hals en een BurstBucker 3 bij de brug. Deze BurstBuckers zijn ontworpen met de bedoeling om het krachtige geluid te recreëren van de bekende PAF humbuckers, waarmee de orginele Gibson Flying V gitaren uitgerust waren.

De PAF humbuckers van Gibson waren de eerste humbuckers die op grote schaal op gitaren werden gebruikt. Voor de uitvinding van de humbucker waren alle gitaren uitgerust met single coil pickups. Single coil pickups zijn enkelspoelselementen, dat wil zeggen dat ze bestaan uit één enkele spoel (koperdraad om een magneet). Single coil pickups kunnen weleens wat ruis geven of storende geluiden uit de omgeving oppikken. Om dat probleem op te lossen werd de humbucker uitgevonden. Humbuckers zijn dubbelspoelselementen, en bestaan uit twee spoelen die vanwege de wijze waarop zij met elkaar zijn verbonden tot gevolg hebben dat de elementen minder storing geven.
Een bijkomend gevolg van de constructie van humbuckers is dat ze een warmer en zwaarder geluid geven. Deze kenmerkende sound, waar de PAF humbuckers van Gibson dus bekend om kwamen te staan, valt bij veel gitaristen tot op de dag van vandaag in de smaak.

Wil je misschien een Gibson Flying V kopen, dan wil je natuurlijk horen hoe deze gitaar klinkt. Verderop in dit artikel kun je de Gibson Flying V 2018 in actie zien en horen.

Verder is de Gibson Flying V 2018 uitgerust met twee regelaars voor volume, een master tone-regelaar en een toggle switch, zodat je jouw sound naar jouw wens kunt finetunen.

Gibson Flying V kopen

De BurstBucker 2 en BurstBucker 3 elementen, de regelaars voor volume en master tone en de toggle switch op de Gibson Flying V 2018.

Wat betreft het uiterlijk zie je in de vormgeving van de Gibson Flying V 2018 de stijl van de ‘Modernist Series’ uit 1958-1960 terug. Zelf vind ik dit een hele stijlvolle look.
Je kunt de Gibson Flying V kopen in één kleur, en dat is de kleur aged cherry.

Gibson Flying V kopen

De Gibson Flying V 2018. Wil je een Gibson Flying V kopen, dan is dit naar mijn mening de beste optie.

Op de bovenstaande afbeelding van de Gibson Flying V 2018 staat een rechtshandige Gibson Flying V 2018 afgebeeld, maar ook kun je de Gibson Flying V kopen als linkshandige variant. De linkshandige variant van de Gibson Flying V 2018 kun je hier vinden.

Gibson Flying V kopen

Naast de rechtshandige variant kun je de Gibson Flying V kopen als linkshandige gitaar.

Vaak zijn linkshandige gitaren duurder dan hun rechtshandige variant. Hier kun je op het moment van schrijven de linkshandige Gibson Flying V kopen voor dezelfde prijs als de rechtshandige variant.

De aparte vorm van deze gitaar kan een gitaarkoffer voor de Gibson Flying V kopen een wat lastigere opgave maken. Maar gelukkig wordt er bij de Gibson Flying V 2018 een passende gitaarkoffer meegeleverd, zodat je meteen een koffer in huis hebt waar je jouw nieuwe gitaar veilig in kunt vervoeren.

Lees hier meer over deze Gibson Flying V 2018 als rechtshandig model >>>
Lees hier meer over deze Gibson Flying V 2018 als linkshandig model >>>

Hoor en zie de Gibson Flying V 2018 in actie

Wil je misschien een Gibson Flying V kopen, dan wil je natuurlijk eerst horen hoe deze gitaar klinkt. Ik kan natuurlijk proberen te vertellen hoe deze Gibson Flying V 2018 klinkt, maar het is natuurlijk beter als je dat zelf kunt horen.
In het onderstaande filmpje kun je de Gibson Flying V 2018 in actie zien en horen:

Lees hier meer over deze Gibson Flying V 2018 als rechtshandig model >>>
Lees hier meer over deze Gibson Flying V 2018 als linkshandig model >>>

Overige benodigdheden voor de Gibson Flying V kopen

Als je besluit om de Gibson Flying V 2018 te kopen dan is het, als je die nog niet in huis hebt, handig om meteen enkele overige benodigdheden voor de Gibson Flying V 2018 te kopen.

Gitaartas: Er wordt bij de Gibson Flying V 2018 een gitaarkoffer meegeleverd, maar misschien wil je ook een gitaartas voor de Gibson Flying V kopen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om er een gitaartas bij te kopen als je jouw gitaar op je rug wil kunnen vervoeren tijdens het fietsen. Vanwege de vorm van de Gibson Flying V 2018 kan het vinden van een passende gitaartas een wat lastige opgave zijn. Deze gitaartas van SKB is een goede passende optie, die gitaartas is namelijk speciaal gemaakt voor de Gibson Flying V. Ik bespreek deze gitaartas in mijn artikel Gitaarhoes kopen.

Gitaarkabel: Zelf vind ik het altijd fijn om een gitaarkabel te gebruiken die mij voldoende bewegingsruimte geeft tijdens het spelen. Wil je een gitaarkabel voor de Gibson Flying V kopen, dan heb je met deze 6 meter lange gitaarkabel van Konnekt zeker voldoende bewegingsruimte.
Verder raad ik de hiervoor genoemde kabel aan vanwege het feit dat een van de pluggen gebogen is. De kabelingang op de Gibson Flying V 2018 zit namelijk op de voorkant van de gitaar. Het is daarom fijn om een gitaarkabel te hebben met een gebogen plug, zodat de plug (en daarmee de kabel) niet recht uit je gitaar naar voren steekt maar in plaats daarvan naar onder of opzij.

Gibson Flying V kopen

Eén van de pluggen van deze gitaarkabel is gebogen, zodat de plug (en daarmee de kabel) niet recht naar voren uit je gitaar steekt.

Gibson Flying V kopen

De ingang voor de gitaarkabel zit bij de Gibson Flying V 2018 aan de voorkant van de gitaar.

 

Gitaarband: Je wil natuurlijk staand kunnen spelen met de Gibson Flying V 2018. Wil je een gitaarband voor de Gibson Flying V kopen dan kun je hier een gitaarband uitzoeken.

Gitaarsnaren: Wil je ook snaren voor de Gibson Flying V kopen, dan kun je hier een setje snaren uitzoeken dat aan jouw voorkeuren voldoet. Zelf ben ik een liefhebber van deze Regular Slinky snaren van Ernie Ball.

Plectrums: Het is altijd handig om wat plectrums op voorraad te hebben voor als er een versleten raakt. Mocht je daarom alvast een flinke lading plectrums aan willen schaffen, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Plectrums in bulk kopen.

Gibson Flying V kopen: goede prijs-kwaliteitsverhouding

Wil je een Gibson Flying V kopen dan is de Gibson Flying V 2018 een goede keuze met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Het is geen goedkope gitaar, maar je krijgt voor de € 1.499 die hij op het moment van schrijven kost een gitaar die zich al meer dan een halve eeuw heeft bewezen in uiteenlopende genres. Een Gibson Flying V kopen is wat dat betreft een veilige keuze.

De Gibson Flying V 2018 is een kwalitatief hoogwaardige gitaar waar je niet snel op uitgekeken zal zijn, je zal hem daarom niet snel aan de kant zetten voor een andere gitaar. Een Gibson Flying V kopen is in dat opzicht dan ook een goede investering.

Veel speelplezier gewenst!