Fazley FE100CBK of Fazley FE100CN: elektrisch-akoestische westerngitaar kopen

Als je op zoek bent naar een betaalbare elektrisch-akoestische westerngitaar (een westerngitaar die je op een versterker aan kunt sluiten), dan is de Fazley FE100CBK of de Fazley FE100CN een goede optie.
Het zijn beide dezelfde gitaren, alleen verschillen zij van kleur. De Fazley FE100CBK is de zwarte variant, en de Fazley FE100CN wordt uitgegeven in de kleur naturel, ofwel houtkleur.

Fazley FE100CBK of Fazley FE100CN kopen

Fazley FE100CBKFazley FE100CN

Kleur: verkrijgbaar in het zwart en in houtkleur
Body:
– Bovenkant van sparren
– Zijkanten en achterkant van mahonie
Piëzo-element
SE-40 voorversterker
Ingebouwd stemapparaat
Type body: dreadnought
Voorzien van een cutaway
Houtsoort hals: mahonie
Houtsoort toets: palissander
Breedte hals: 42.5 mm
Aantal frets: 20
Vorm hals: C-vorm
Bestellen in het zwart
Bestellen in naturel   
€ 89

De body van deze gitaar is van het type ‘dreadnought’. Gitaren met een dreadnought-body hebben een grotere klankkast met een wat hoekiger ogende vorm. Een gitaar met een dreadnought-body klinkt over het algemeen krachtiger en luider.
De body is verder voorzien van een cutaway zodat je zonder moeite bij de hogere noten op de hogere frets kan.

De zijkanten en de achterkant van de body en de hals van de gitaar zijn gemaakt van mahonie. Dit zorgt voor een warme sound.
De bovenkant van de body is gemaakt van sparren wat bijdraagt aan de helderheid van het geluid van de gitaar.
De toetsen zijn gemaakt van palissander. Palissander toetsen dragen bij aan de warmte van het geluid.
Door de combinatie van bovenstaande houtsoorten krijg je een helder geluid met een mooie warme ondertoon.

De hals is voorzien van een comfortabele C-vorm. Verder is de hals slechts 42.5 mm breed, zodat je snel over de hals kunt bewegen.

Deze elektrisch-akoestische gitaar klinkt zonder versterking natuurlijk al goed, maar je kunt hem, zoals de bedoeling is van een elektrisch-akoestische gitaar, natuurlijk ook op een versterker of mengpaneel aansluiten. Om het geluid te kunnen versterken is deze gitaar voorzien van een piëzo-element.

Deze gitaar is voorzien van een ingebouwde SE-40 voorversterker. Zoals je hieronder op de afbeelding kunt zien is de voorversterker voorzien van de knoppen bass, middle, treble, volume, presence en phase. Daarnaast is er ook een handig stemapparaat met beeldscherm ingebouwd. Je hoeft dus geen los stemapparaat aan te schaffen bij deze gitaar.

Fazley FE100CBK elektrisch-akoestische westerngitaar

De ingebouwde SE-40 voorversterker met regelknoppen voor bass, middle, treble, volume, presence en phase, en het ingebouwde stemapparaat met beeldscherm van de Fazley FE100CBK.

De gitaar is verder voorzien van 2 strap buttons waar je indien gewenst een gitaarband aan vast kan maken. Mocht je een gitaarband op deze gitaar willen bevestigen dan is de Fazley KATO SGSH-BLK gitaarband voor slechts € 5,95 een goede optie die bij deze gitaar past. 

Er worden 2 slagplaatstickers en een inbussleutel meegeleverd.
Om het plaatje compleet te maken is de gitaar voorzien van een hoogglans afwerking. 

Gitaarband, gitaarkoffer, gitaartas, gitaarstandaard en gitaarkabel voor de Fazley FE100CBK of Fazley FE100CN

Misschien heb je andere benodigdheden voor bij deze gitaar, zoals een gitaarkoffer of een gitaarstandaard, nog niet in huis. Hieronder zet ik daarom enkele opties op een rij die compatibel zijn met deze gitaar:

Fazley KATO SGSH-BLK gitaarband Bestellen € 5,95
Fazley GC 100 dreadnought gitaarkoffer Bestellen € 59
Fazley GB-Deluxe Acoustic gigbag voor westerngitaar Bestellen € 25
Innox IGS 04 akoestische gitaarstandaard Bestellen € 10,50
Devine GIT55 Performer gitaarkabel mono jack-jack 5.5m Bestellen € 9,95

Gitaarband: Zoals gezegd is de gitaar voorzien van 2 strap buttons zodat je een gitaarband kunt bevestigen. Als je van plan bent een gitaarband op de gitaar te bevestigen dan is de Fazley KATO SGSH-BLK gitaarband voor € 5,95 een betaalbare optie.

Gitaarkoffer: Je wil je gitaar natuurlijk veilig kunnen vervoeren als je bijvoorbeeld naar gitaarles gaat, een optreden doet of als je samen gaat spelen met anderen. Als je op zoek bent naar een gitaarkoffer die bij deze gitaar past dan is de Fazley GC 100 dreadnought gitaarkoffer voor € 59 een goede optie.
Meer informatie over deze koffer kun je ook in mijn artikel Goedkope gitaarkoffer kopen lezen.

Gitaartas: Misschien heb je liever een gitaartas in plaats van een koffer. Een goedkope optie die bij deze gitaar past is dan de Fazley GB-Deluxe Acoustic gigbag voor westerngitaar voor € 25.
Voor als je wat meer te besteden hebt en optimale bescherming van je gitaar jouw prioriteit is kun je mijn artikel Gitaarhoes kopen bekijken, waarin ik ook enkele gitaarhoezen bespreek die geschikt zijn voor standaard dreadnought-modellen.

Gitaarstandaard: Als je op zoek bent naar een bijpassende gitaarstandaard dan is de Innox IGS 04 akoestische gitaarstandaard voor € 10,50 een goede optie.
Heb je meerdere gitaren en ben je op zoek naar een gitaarstandaard voor meerdere gitaren, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel daarover: Gitaarstandaard voor meerdere gitaren kopen.

Gitaarkabel: Verder heb je uiteraard een kabel nodig om je gitaar aan te kunnen sluiten op een versterker. Deze gitaarkabel van het merk Devine is een betaalbare optie voor € 9,95.

Goedkope elektrisch akoestische western gitaar

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrisch-akoestische western gitaar dan zijn de Fazley FE100CBK en de Fazley FE100CN  goede en betaalbare opties.

Voor de slechts € 89 euro die deze gitaren kosten hebben ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Als je als beginner op zoek bent naar een elektrisch-akoestische western gitaar, of als je al wat langer speelt maar op zoek bent naar een degelijke gitaar voor een wat lager budget, dan vind ik deze gitaar aan te raden.

Veel speelplezier gewenst!