Tipboek versterkers en effecten kopen

In dit artikel bespreek ik het Tipboek versterkers en effecten van Hugo Pinksterboer, een complete gids over versterkers, effecten en andere belangrijke apparatuur.

Tipboek versterkers en effecten kopen

Tipboek versterkers en effecten

Titel: Tipboek versterkers en effecten
Auteur: Hugo Pinksterboer
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 302
Paperback
Bekijken bij bol.com
€ 17,50

In het Tipboek versterkers en effecten leer je alles wat je moet weten over de apparatuur, vanaf het aanschaffen van jouw apparatuur tot het onderhouden daarvan.

Het Tipboek versterkers en effecten is geschreven voor zowel gitaristen, basgitaristen, zangers, drummers als andere muzikanten zoals blazers.

Dit boek is geschikt voor iedereen, van beginners tot echte technici. De kracht van het Tipboek versterkers en effecten is dat alles in duidelijke bewoordingen wordt uitgelegd, en dat er geen onnodig moeilijke taal wordt gebruikt.

Je hebt misschien, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van nieuwe apparatuur zoals een versterker, weleens meegemaakt dat verschillende merken allerlei verschillende termen gebruiken voor dingen die ongeveer hetzelfde zijn en dat dit voor aardig wat verwarring kan zorgen. Het Tipboek versterkers en effecten zorgt ervoor dat je in dat soort situaties beter je weg kunt vinden.

Het Tipboek versterkers en effecten staat boordevol basiskennis, daardoor is het boek goed geschikt voor een beginner maar daarnaast ook handig als naslagwerk voor de gevorderde.

In dit boek staan verwijzingen naar online geluidsfragmenten die dienen om bepaalde dingen te verduidelijken.

Verder vind je in dit boek onder andere kooptips, gebruikstips, prijsindicaties bij de apparatuur en een verhelderende woordenlijst.

Tipboek versterkers en effecten: niet alleen over versterkers en effecten

De titel van dit boek ‘Tipboek versterkers en effecten’ doet vermoeden dat het boek alleen over versterkers en effecten gaat, maar niets is minder waar.

De reikwijdte van het Tipboek versterkers en effecten is veel breder dan dat, er komen ook andere dingen aan bod die van belang zijn, zoals: elementen, draadloze systemen, mengtafels, snoeren, PA’s en microfoons. De allround kennis die je daardoor op doet is veel ruimer dan je aan de hand van de titel van het boek zou vermoeden.

Tipboek versterkers en effecten: positieve reviews

Op deze pagina bij bol.com kun je een paar reviews vinden van mensen die het Tipboek versterkers en effecten hebben gekocht.
Zoals je daar kunt lezen zijn zij zeer tevreden over dit boek, zo zegt men daar:

Duidelijk en begrijpelijk voor een ieder neergeschreven. Een leerboek voor een nieuweling, een naslagwerk voor iemand die al op de hoogte is van de materie

Ik ben een redelijke gitarist en ben door dit boek bevestigd in de dingen die ik meende te weten maar doe ik veel meer kennis op in de meer complexere zaken. Niet alleen voor mijn eigen set-up, maar ook het geluid voor de band. Een goed leesbaar boek wat ik kan aanraden.

Tipboek versterkers en effecten: leuk om cadeau te doen aan een muzikant

Tipboek versterkers en effecten

Uiteraard is het leuk en handig om het Tipboek versterkers en effecten voor jezelf te kopen, om zo je kennis over allerlei apparatuur te verbeteren, maar daarnaast is het ook leuk om het Tipboek versterkers en effecten cadeau te doen aan een andere muzikant die er baat bij kan hebben.

Mocht je toevallig op zoek zijn naar een cadeau voor een gitaarliefhebber, en zoek je naast dit boek nog een ander cadeau, dan kun je een aantal leuke ideeën vinden in mijn artikel Gitaar cadeau: 14 leuke cadeaus voor een gitaarliefhebber.

Veel leesplezier gewenst!