Western gitaar met brede hals: Seagull S6 Original kopen

Ben je op zoek naar een western gitaar met brede hals? Dan is de Seagull S6 Original een zeer goede optie.

Waarom een western gitaar met brede hals kopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je liever een western gitaar met brede hals hebt.
Door de brede hals van de Seagull S6 Original zit er meer ruimte tussen de snaren dan normaal, dit maakt het makkelijker om fingerstyle gitaar te spelen.
Iemand die gewend is klassieke gitaar te spelen zou daarom misschien ook liever een western gitaar met brede hals kopen.
Verder kan het voor beginners bijvoorbeeld ook makkelijker zijn een western gitaar met brede hals te bespelen, omdat de grotere ruimte tussen de snaren het gitaarspel kan vergemakkelijken.

Mensen met grote handen kunnen een western gitaar met brede hals ook comfortabeler vinden spelen door de extra ruimte tussen de snaren.

Seagull S6 Original akoestische western gitaar met brede hals kopen

Western gitaar met brede hals kopen

Body:
– Bovenkant van ceder
– Achterkant en zijkanten van Canadees wilde kersenhout
Type body: dreadnought
Houtsoort hals: Canadees esdoorn
Houtsoort toets: Indisch palissander
Breedte hals: 45,7 mm
Aantal frets: 21

Dit model is één van de best verkochte Seagull-gitaren.
Deze western gitaar met brede hals is uitgerust met een hals van 45,7 mm breed bij de topkam. Hierdoor heb je meer ruimte tussen de snaren dan gebruikelijk, zodat je bijvoorbeeld met fingerstyle spelen makkelijker tussen de snaren komt.

De body van deze gitaar is van het type dreadnought. Een dreadnought-body oogt wat hoekiger en heeft een grotere klankkast. Hierdoor klinken gitaren met een dreadnought-body luider en krachtiger.

De bovenkant van de body is gemaakt van ceder. Dit geeft warmte en diepte aan de sound.
De achterkant en zijkanten van de body zijn gemaakt van Canadees wilde kersenhout. De sound die je van deze houtsoort krijgt is een mix tussen het heldere geluid van esdoorn en het warme van mahonie.

De hals heeft 21 frets en is gemaakt van Canadees esdoorn. Deze houtsoort zorgt voor een helder geluid.
De toets is gemaakt van Indisch palissander wat bijdraagt aan de warmte van de sound.
De zijdeglans lak waarmee de hals is afgewerkt maakt het gitaarspel extra comfortabel.

Nog een bijzonderheid aan deze gitaar is de kop. Hij ziet er niet alleen bijzonder uit, het ontwerp van de kop heeft ook een functie. De gitaar blijft hierdoor namelijk beter in stemming. Dat komt omdat de snaren door het ontwerp bijna recht over de topkam lopen.

Western gitaar met brede hals Seagull S6 Original

De kop van de Seagull S6 Original.

Wil je horen hoe deze gitaar klinkt, dan kun je onderstaande demo bekijken:

Lees meer over deze Seagull S6 Original gitaar >>>

Gitaarstandaard, gitaarband, capo en stemapparaat voor de Seagull S6 Original akoestische western gitaar

Innox IGS 03 inklapbare gitaarstandaard Bestellen € 7,90
Fazley LETA SGSTN-BRN gitaarband Bestellen € 13,95
Fazley C4LB capo Bestellen € 8,95
Fazley T-60 chromatisch clip-on stemapparaat Bestellen € 8,50

Naast de gitaar zelf is het uiteraard handig bepaalde benodigdheden in huis te hebben, zoals een gitaarstandaard, gitaarband, capo en een stemapparaat.

Gitaarstandaard: je wil je gitaar natuurlijk veilig neer kunnen zetten als je er niet op speelt. De goedkope Innox IGS 03 inklapbare gitaarstandaard is geschikt voor deze gitaar.
Als je meer gitaren hebt, en je op zoek bent naar een gitaarstandaard voor meerdere gitaren, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Gitaarstandaard voor meerdere gitaren kopen.

Gitaarband: wil je ook staand kunnen spelen, dan heb je een gitaarband nodig. De leren Fazley LETA SGSTN-BRN gitaarband is een passende optie voor deze gitaar.

Capo: ben je op zoek naar een capo voor deze gitaar, dan is de Fazley C4LB capo een geschikte optie. Dit model heeft een buiging, wat hem geschikt maakt voor western gitaren.

Stemapparaat: ben je op zoek naar een stemapparaat, dan is de Fazley T-60 een betaalbare optie.

Western gitaar met brede hals en goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nu lijkt de € 499 die de Seagull S6 Original op het moment van schrijven kost misschien niet een echt lage prijs, maar deze gitaar heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De prijs van deze gitaar is zeer gunstig voor wat je ervoor terugkrijgt.

Ik vind deze gitaar daarom niet alleen aan te raden voor ervaren gitaristen, maar ook voor beginners. Je zal deze gitaar namelijk niet snel aan de kant zetten voor een nieuwe gitaar. Daarmee is het ook voor de beginnende gitarist een goede investering.

Lees meer over deze Seagull S6 Original gitaar >>>

Veel speelplezier gewenst!