Klassieke gitaar met cutaway: Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut kopen

Ben je op zoek naar een klassieke gitaar met cutaway? Dan is de Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut een goede optie.

Waarom een klassieke gitaar met cutaway kopen?

Een cutaway is de uitsparing in de klankkast die je ziet aan de rechterbovenkant van de klankkast van de gitaar op het plaatje hieronder.
Het grote voordeel van een klassieke gitaar met cutaway is dat je makkelijker bij de hogere frets kan tijdens het spelen. Op gitaren zonder cutaway kunnen die soms zeer moeilijk bereikbaar zijn, wat soleren met de hoge noten die zich daar bevinden bemoeilijkt.

Gelukkig is daarom de klassieke gitaar met cutaway op de markt gebracht.
Het is wel zo dat een klassieke gitaar met cutaway over het algemeen wat prijziger is dan een klassieke gitaar zonder cutaway, en daarom ben ik voor jou op zoek gegaan naar een model met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut kopen: klassieke gitaar met cutaway

 

 

Klassieke gitaar met cutaway kopen

Kleur: naturel
Body voorzien van een cutaway
Body:
– Bovenkant van ceder
– Zijkanten en achterkant van walnoot
Piëzo-element
Fishman Clásica III-systeem
Ingebouwd stemapparaat
Houtsoort hals: mahonie
Houtsoort toets: palissander
Vorm hals: dunne D-vorm
Breedte hals: 44,45 mm
Spaanse hiel
Aantal frets: 21
Inbussleutel, 6,3 mm jack kabel en gebruikshandleiding meegeleverd
Bekijk meest actuele prijs bij Bax-shop

Dit is een klassieke gitaar met cutaway. Door de cutaway kun je tijdens het spelen gemakkelijk bij de hogere frets, wat zeer bevorderend is voor het speelcomfort.
De hals van deze gitaar is met 44,45 mm dun voor een klassieke gitaar, wat het gitaarspel ook vergemakkelijkt. Daar bovenop heeft de hals ook nog eens een comfortabele dunne D-vorm, en is de gitaar voorzien van een ‘Spaanse hiel’. Dat is een hiel die zo vorm is gegeven dat je makkelijker bij de hoogste frets komt.

Klassieke gitaar met cutaway en Spaanse hiel

Afbeelding: de Spaanse hiel op de Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut.

De bovenkant van de body van deze klassiek gitaar is gemaakt van ceder. Ceder zorgt vooral voor helderheid, diepte en warmte in het geluid.
De zijkanten en de achterkant van de body zijn van walnoot. Deze houtsoort doet kwa klank een beetje denken aan mahonie, warme en vol, maar dan misschien iets ‘strakker’.

De hals telt 21 frets, en is gemaakt van mahonie. De toets is van palissander. Deze houtsoorten dragen weer bij aan de warmte van het geluid.

De gitaar is voorzien van het Nature-label, wat inhoudt dat de gitaar duurzaam is geproduceerd en dat er verantwoorde houtsoorten zijn gebruikt.

Deze gitaar is een elektrisch-akoestische klassieke gitaar. Dat houdt in dat je de gitaar ‘gewoon’ akoestisch kunt gebruiken, zonder versterking, maar dat je hem daarnaast ook aan kunt sluiten op een versterker.

De gitaar is voorzien van een piëzo-element. Daarbij is hij uitgerust met een Fishman Clásica III-systeem, waarmee je het versterkte geluid naar jouw smaak kunt finetunen met de regelaars voor bass, middle, treble, phase en volume.
Daarnaast is er ook nog een stemapparaat ingebouwd, zodat je geen apart stemapparaat bij deze gitaar nodig hebt.

Klassieke gitaar met cutaway Manuel Rodriguez nature caballero 11

Afbeelding: het Fishman Clásica III-systeem met regelaars voor bass, middle, treble, volume en phase en ingebouwd stemapparaat van de Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut.

Wil je deze klassieke gitaar met cutaway in actie zien en horen, dan kun je het onderstaande filmpje bekijken:

Gitaartas, gitaarkoffer, gitaarstandaard en gitaarversterker voor deze klassieke gitaar met cutaway

Naast de gitaar zelf is het handig om bepaalde andere benodigdheden te hebben, zoals een gitaartas, gitaarkoffer, gitaarstandaard en natuurlijk een gitaarversterker.
Ik zal hieronder daarom voor deze gitaar geschikte opties bespreken.

Fazley GB-Premium Classical gigbag voor klassieke gitaar Bestellen € 50
Gator Cases GC-CLASSIC Luxe ABS-koffer voor klassieke gitaar Bestellen € 89
Innox IGS 04 akoestische gitaarstandaard Bestellen € 10,50
Kustom Sienna 65PRO akoestische gitaarversterker combo Bestellen € 249

Gitaartas: ben je op zoek naar een gitaartas die geschikt is voor deze gitaar, dan is de Fazley GB-Premium Classical gigbag voor klassieke gitaar een betaalbare optie.

Gitaarkoffer: ben je op zoek naar een gitaarkoffer in plaats van een gitaartas, dan is de Gator Cases GC-CLASSIC Luxe ABS-koffer voor klassieke gitaar een goede keuze.

Ik bespreek deze gitaarkoffer ook in mijn artikel Goedkope gitaarkoffer kopen.

Gitaarstandaard: je wil je gitaar natuurlijk ook veilig neer kunnen zetten als je hem niet gebruikt. De Innox IGS 04 is daarvoor een zacht geprijsde optie.
Als je op zoek bent naar een gitaarstandaard voor meerdere gitaren, omdat je ook al andere gitaren in huis hebt, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Gitaarstandaard voor meerdere gitaren kopen.

Gitaarversterker: om versterkt te kunnen spelen heb je uiteraard een akoestische gitaarversterker nodig. De Kustom Sienna 65PRO akoestische gitaarversterker combo is een goede voor deze gitaar geschikte versterker. Dit is een 65 Watt transistorversterker die speciaal is ontwikkeld om akoestische gitaren, en andere akoestische instrumenten, te versterken.

Akoestische gitaarversterker voor klassieke gitaar met cutaway

Afbeelding: de Kustom Sienna 65PRO akoestische gitaarversterker combo.

Waarom kiezen voor deze klassieke gitaar met cutaway?

De Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut heeft naar mijn mening een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Het is een populair model, en dat is niet zonder reden. Echt goedkoop is de gitaar misschien niet, maar vanwege de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt zal je niet snel op de gitaar uitgekeken zijn.

Wat deze klassieke gitaar met cutaway verder een betere keuze maakt dan de meeste andere klassieke gitaren met cutaway is het volgende.
Je zoekt natuurlijk een klassieke gitaar met cutaway omdat je beter bij de noten op de hogere frets wil kunnen, je wil daar comfortabeler kunnen spelen. Manuel Rodriguez begrijpt dat en heeft de gitaar daarom ook van een smallere hals voorzien met een comfortabele dunne D-vorm en een ‘Spaanse hiel’ die de hogere frets makkelijker bereikbaar maakt. De optelsom hiervan heeft tot gevolg dat je extra comfortabel kunt spelen op de hogere frets, precies waarom je op zoek was naar een klassieke gitaar met cutaway.

Dus ben je op zoek naar een klassieke gitaar met cutaway, dan raad ik je aan om voor de Manuel Rodriguez Nature Caballero 11 Cut Electric Neck Walnut te gaan.

Veel speelplezier gewenst!