Cuenca 10 gitaar kopen: goede klassieke gitaar

Als je op zoek bent naar een goede klassieke gitaar dan is de Cuenca 10 een goede optie.
De Cuenca 10 is een gunstig geprijsde klassieke gitaar van goede kwaliteit.

Cuenca 10

Bekijk de Cuenca 10 bij een webshop >>>

Cuenca 10 kopen

Cuenca 10

Cuenca 10 gitaar
Massief bovenblad van Duits sparrenhout
Achterkant en zijkanten van mahonie
Toets van Indisch palissander
Handgemaakt
€ 329

Deze Cuenca 10 gitaar heeft een massief bovenblad van Duits sparrenhout. Het sparren bovenblad geeft een heldere sound aan deze Cuenca 10.
Verder is het sparren bovenblad dus een massief bovenblad, dat wil zeggen dat het bovenblad uit één stuk sparrenhout bestaat. Een massief bovenblad genereert vibraties beter, en daardoor laat dit de Cuenca 10 luider, voller en krachtiger klinken. Dat is natuurlijk zeer gewenst bij een akoestische gitaar, zoals de Cuenca 10, die je zonder versterker bespeelt.

De achterkant en de zijkanten van de klankkast van deze Cuenca 10 zijn gemaakt van mahonie, deze houtsoort geeft de gitaar een warme sound.
De toets van deze Cuenca 10 gitaar is gemaakt van palissander, ook dit draagt bij aan een warme sound.

De constructie van deze Cuenca 10 gitaar en de gebruikte houtsoorten hebben samen tot gevolg dat deze Cuenca 10 helder, luid, krachtig, vol en warm klinkt. De Cuenca 10 is al met al een mooie klassieke Spaans klinkende gitaar.

Cuenca 10

Het massieve bovenblad van sparrenhout, de zijkanten en achterkant van mahonie en de palissander toets geven deze Cuenca 10 gitaar een heldere, luide, krachtige, volle en warme sound.

Lees meer over deze Cuenca 10 gitaar >>>

Cuenca 10: handgemaakt!

Cuenca gitaren, waaronder de Cuenca 10, worden met de hand gemaakt in Spanje.
Door het onderstaande filmpje te kijken krijg je een indruk van het productieproces van de Cuenca gitaren, waaronder de Cuenca 10:

Lees meer over de Cuenca 10 gitaar >>>

Hoor en zie de Cuenca 10 in actie

Het onderstaande filmpje gaat over de Cuenca 10, je hoort en ziet de Cuenca 10 daarbij in actie. Het is in het filmpje goed te horen hoe helder, vol en warm de Cuenca 10 klinkt.

Lees meer over de Cuenca 10 gitaar >>>

Overige benodigdheden voor de Cuenca 10 kopen

Als je besluit om de Cuenca 10 gitaar te kopen dan is het handig om meteen enkele overige benodigdheden voor de Cuenca 10 in huis te hebben, zoals bijvoorbeeld een gitaarstandaard voor de Cuenca 10 en extra snaren.

Hieronder heb ik daarom enkele overige benodigdheden voor de Cuenca 10 voor je op een rij gezet.

Gitaarstandaard: Wanneer je niet op de Cuenca 10 aan het spelen bent wil je de gitaar natuurlijk veilig neer kunnen zetten. Een gitaarstandaard van het merk Brooklyn is bijvoorbeeld een zeer betaalbare optie.

Stemapparaat: Mocht je nog geen stemapparaat in huis hebben, en er meteen een willen kopen voor bij de Cuenca 10, dan is dit stemapparaatje van Boss een goede en betaalbare optie.

Gitaarsnaren: Het is aan te raden om altijd een extra setje snaren in huis te hebben, aangezien er altijd een snaar kapot kan gaan en je deze dan natuurlijk meteen wil kunnen vervangen. Als je daarom meteen een extra setje snaren wil kopen voor bij je nieuwe Cuenca 10 gitaar dan zijn deze snaren van D’Addario een kwalitatief goede en gunstig geprijsde keuze.

Plectrums: Plectrums slijten, en daarom is het aan te raden om er altijd wat op voorraad te hebben. Als je daarom meteen wat nieuwe plectrums wil kopen voor bij de Cuenca 10 gitaar, dan kun je hier plectrums uitzoeken die aan jouw eisen voldoen.
Mocht je meteen een flinke lading plectrums in willen slaan voor bij je nieuwe Cuenca 10 gitaar, dan kun je daar meer over lezen in mijn artikel Plectrums in bulk kopen.

Cuenca 10: goede en gunstig geprijsde klassieke gitaar

De Cuenca 10 is een goede klassieke gitaar met een gunstige prijs, de Cuenca 10 heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor beginners is de aanschaf van een Cuenca 10 gitaar een goede investering, omdat je vanwege de kwaliteit van de Cuenca 10 zeker niet snel aan een andere gitaar toe zal zijn.
Als je als beginner een toereikend budget hebt vind ik het altijd aan te raden om meteen een kwalitatief goede gitaar zoals de Cuenca 10 te kopen in plaats van een hele goedkope gitaar die je gitaarspel misschien zelfs eerder in de weg zit dan vooruit helpt.

Daarnaast is de Cuenca 10 ook een aanrader voor gevorderde gitaristen die niet heel veel uit willen geven, maar wel een kwalitatief goede gitaar zoeken.

Cuenca 10

De Cuenca 10 gitaar, een goede klassieke gitaar voor een gunstige prijs.

Lees meer over de Cuenca 10 gitaar >>>

Veel speelplezier gewenst!