Boss DD-7 Digital Delay kopen

Bij een delay-effect herhaalt hetgeen je zojuist gespeeld hebt zich. Je kunt zelf instellen hoelang er moet zitten tussen de herhalingen, en hoe vaak je wilt dat hetgeen je speelt wordt herhaald. Je komt het delay-effect in verschillende mate tegen in uiteenlopende muzieksoorten. Zo kom je het tegen in country maar ook in metal of hard rock.

Dit Boss DD-7 Digital Delay effect pedaaltje heeft een langere delay-tijd dan zijn voorgangers, er is namelijk een delay-tijd tot 6,4 seconden mogelijk.
Het pedaaltje beschikt over 4 verschillende delay modi, namelijk: hold, reverse, modulate en analog.
Met de zogenaamde ‘hold’ modus kun je 40 seconden opnemen en afspelen, zodat je daar weer overheen kunt spelen. Je kunt het pedaaltje dan dus gebruiken als een looper.
De modus ‘reverse’ laat hetgeen je speelt klinken alsof er een tape achteruit wordt gespeeld.
De voorganger van dit pedaaltje, de Boss DD-6, beschikte al over een hold-modus en een reverse-modus. Daarnaast heeft het DD-7 pedaaltje ten opzichte van zijn voorganger 2 nieuwe delay-modi, namelijk: modulate en analog. Met de modus ‘modulate’ kun je een chorus-achtige sound creëren. De modus ‘analog’ bootst het warme geluid van het klassieke Boss DM-2 delay-pedaaltje na.

De Boss DD-7 Digital Delay is met vier knoppen eenvoudig te bedienen.
Met de knop ‘E. Level’, wat staat voor ‘effect level’ regel je het volume van het effect. Je regelt daarmee hoe luid het effect klinkt.
De knop ‘F. Back’ staat voor ‘feedback’, daarmee kun je regelen hoe vaak hetgeen je speelt zich moet herhalen.
De knop ‘D. Time’ staat voor ‘Delay time’, en daarmee kun je instellen hoe lang er moet zitten tussen de herhalingen.
Met de knop ‘Mode’ kun je verschillende varianten van het delayeffect selecteren: analog, modulate, hold en reverse.

In het onderstaande filmpje wordt het allemaal duidelijk uitgelegd, en kun je ook horen wat de verschillende mogelijke instellingen van dit effectpedaaltje zoal kunnen doen:

Boss DD-7 Digital Delay

Boss DD-7 Gitaareffect Delay

Eenvoudig te bedienen met 4 knoppen:
– Met de knop ‘E. Level’ regel je het volume van het effect
– Met de knop ‘F. Back’ kun je regelen hoe vaak hetgeen je speelt zich moet herhalen
– Met de knop ‘D. Time’ kun je instellen hoe lang er moet zitten tussen de herhalingen
– Met de knop ‘Mode’ kun je verschillende varianten van het delayeffect selecteren, namelijk: ‘reverse’, ‘analog’, ‘modulate’ en ‘hold’
Breedte × diepte × hoogte: 73 mm × 129 mm × 59 mm
Stroomvoorziening: adapter of 9V batterij
Gewicht: 440 gram
Bestel / bekijk bij Bax-shop.nl  Bestel / bekijk bij Conrad.nl     
Prijs varieert per webshop

Om het pedaaltje aan te sluiten heb je twee kabels nodig. Er moet een kabel van je gitaar naar het effectpedaal worden aangesloten (in de input van het pedaaltje, deze zie je op de afbeelding hierboven ook met woorden aangegeven). En verder dient er een kabel vanaf de output (ook aangegeven op het pedaaltje, zie de afbeelding hierboven) naar je versterker aan te worden gesloten, zodat het effect door je versterker te horen is. Als dit je eerste pedaaltje is, en je hebt nog maar 1 kabel, dan heb je dus nog een kabel nodig.
Daarnaast moet het pedaaltje nog van stroom worden voorzien door middel van een 9V batterij of een adapter. Ik raad  je aan om daar een adapter voor te kopen, aangezien batterijen telkens leeg raken, en dan weer vervangen moeten worden. Maar indien je toch voor de batterijen wilt gaan raad ik je, vanwege het feit dat ze na verloop van tijd leeg zullen gaan, aan hier een 10-pack te kopen zodat je in ieder geval wat reserve-batterijen hebt om verder te kunnen spelen nadat er een leeg is geraakt.

Voor meer informatie over gitaar effecten, zie mijn artikel daarover.

Veel speelplezier gewenst!